Bitmain GMO Internet Mining Bitcoin Ethereum Claim Aanklacht Regelgeving Blockchain Mining

De in Beijing gevestigde mining-gigant Bitmain heeft een nieuwe cryptocurrency-index geïntroduceerd voor beleggers.

Het bedrijf kondigde vrijdag aan dat de nieuwe Bitmain Crypto-index de prestaties van enkele van de “grootste en meest liquide” cryptocurrencies bijhoudt. De index wordt in Amerikaanse dollars weergegeven.

De index publiceert twee soorten prijzen. De fabrikant werkt de real-time spotprijs elke seconde bij. Daarnaast publiceert het bedrijf dagelijks rond 10:00 uur Hongkong-tijd een referentieprijs.

Het geeft verder een overzicht van de spotprijzen van de 17 top cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie. Ook een gecombineerde Bitmain Big 10 Index (BLC10) op basis van 10 large-cap cryptos staat genoteerd. De Big 10 weegt Bitmain naar marktkapitalisatie.

crypto-index bitmain

“De index is ontwikkeld met als doel institutionele en particuliere beleggers een transparante, actuele, op methodologie gebaseerde en belegbare benchmark te bieden. We nemen hierin de meest actieve cryptocurrencies wereldwijd op”. Aldus de mining-fabrikant.

Prijsgegevens zijn afkomstig van een aantal beurzen, waaronder Bitfinex, Binance, Bitstamp, Bittrex, GDAX, Gemini, Huobi, Itbit, Kraken, OKEX en Poloniex. Bitmain selecteert de beurzen op basis van verschillende factoren. Het neemt reputatie, prijstransparantie, compliance-niveau, stabiliteit en handelsvolume in de beoordeling mee.

Bitmain ging ook in op het scenario dat een van de vermelde tokens een hard fork zou ondergaan, zoals bitcoin cash onlangs deed: “een hard forked token zal op de 10e dag na de fork worden gemeten aan de hand van een reeks criteria om te bepalen of het een significante is “.

Een commissie beoordeelt de index elke maand.