OTC XRP Ripple Bitcoin Deutsche Boerse Futures Derivaten Cryptocurrency ETH XRP Eurex

De Amerikaanse betalingsverwerker BitPay heeft in 2018 meer dan $1 miljard (€855.7 miljoen) aan betalingen verwerkt. Het bedrijf verwerkt betalingen in Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en een aantal stablecoins.

Het is volgens de CEO en medeoprichter van BitPay al het tweede jaar op rij dat het bedrijf de $1 miljard aantikt:

“Dat we voor een tweede jaar op rij meer dan een miljard dollar verwerken ondanks de grote prijsdaling van bitcoin, toont aan dat Bitcoin echte pijnpunten over de hele wereld aanpakt”

Steeds meer bedrijven accepteren Bitcoin-betalingen, wat ook terug te zien is in de omzet die BitPay uit business-to-bussiness activiteiten haalde. De omzet daaruit groeide namelijk met maar liefst 255%.

Het bedrijf voegde onlangs daarnaast de ondersteuning voor meer crypto’s toe. Zo verwerkt het nu ook betalingen in Bitcoin Cash en de stablecoins van Circle (USDC), Gemini (GUSD) en Paxos (PAX). Bitcoin blijft echter de hoofdcryptocurrency voor het bedrijf.

BitPay blijft ondanks de duikvlucht van afgelopen jaar bijzonder bullish. Head of Products bij BitPay, Sean Rolland, zei:

“Bitcoin heeft het netwerkeffect over de hele wereld en we zijn nog steeds extreem optimistisch over Bitcoin en het bitcoin-ecosysteem”

Dat BitPay voor het tweede jaar op rij $1 miljard aan betalingen verwerkt is een positief teken. Het geeft aan dat ondanks de lagere koers, mensen en bedrijven de grootste cryptocurrency nog steeds blijven gebruiken.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.