BTC ETF CBOE VanEck Bitwise Bitcoin Index VS VanEck MVIS Crypto Blockchain

Het jaar is maar net begonnen of er duikt alweer een nieuwe crypto-ETF aanvraag op. Ditmaal is het Bitwise dat gisteren een aanvraag bij de SEC heeft ingediend voor een Bitcoin-ETF.

Naast de enige overgebleven aanvraag uit 2018, die van de VanEck-SolidX Bitcoin-ETF, moet de SEC zich dus nu ook buigen over deze aanvraag en moet ze beoordelen of de Bitwise Bitcoin ETF Trust past binnen de Amerikaanse effecten-wet die dateert uit 1933.

Het is de bedoeling dat deze ETF’s verhandeld gaan worden op de New York Stock Exchange ARCA. Deze beurs richt zich op kleinere aandelen en opties.

Volgens het persbericht van Bitwise verschilt hun ETF van eerdere ETF voorstellen. Zo zijn de onderliggende Bitcoins daadwerkelijk in depot gehouden door een derde partij. De index is gebaseerd op een groot aantal crypto beurzen waar Bitcoin én belangrijke Bitcoin hard-forks zijn verhandeld.

Bitwise zegt goed te hebben gekeken naar de gronden waarop de SEC eerdere ETF aanvragen heeft afgekeurd. “We hebben het afgelopen jaar veel onderzoek gedaan naar deze zaken en kijken ernaar uit onze bevindingen met de SEC te bespreken.”

De crypto industrie is al enige tijd in de ban van de goedkeuring van een eerste Bitcoin- of andere crypto-ETF. Nadat de SEC in de tweede helft van 2018 al een tiental ETF’s afkeurde, stelde het in december een beslissing over de VanEck-SolidX Bitcoin-ETF uit tot 27 februari 2019. Het is nog niet bekend wanneer de SEC een beslissing over de Bitwise aanvraag zal nemen.

Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.