De Engelse crypto-data supplier en cryptocurrency wallet Blockchain.com heeft onlangs een uitgebreid institutioneel platform geïntroduceerd, Blockchain Principal Strategies (BPS) genaamd.

Blockchain.com beweert dat het nieuwe platform veilige en “ongeëvenaarde” toegang zal bieden tot markten, diensten en onderzoek voor instellingen, familiebedrijven en particuliere beleggers. De mede-oprichter van Blockchain.com, Peter Smith, merkte op dat het nieuwe platform voor institutionele beleggers is gericht op maximale veiligheid tijdens het beleggen:

“BPS biedt klanten de mogelijkheid om te investeren in digitale assets met dezelfde gemoedsrust en veiligheid wat synoniem is geworden voor het woord Blockchain.”

BPS biedt een aantal handels- en onderzoekstools, zoals een over the counter (OTC) trading desk, een slim orderbeheersysteem (OMS), aangepaste portfolioweergave, risicometrieken, evenals toegang tot een onderzoeksteam waar Garrick Hileman onderdeel van uitmaakt, de eerste “cryptocurrency academic” van de University of Cambridge die in mei van dit jaar Blockchain.com aangenomen werd. De OTC-services via BPS worden beheerd door een team van experts van Goldman Sachs, JP Morgan en UBS.

Blockchain.com, voorheen bekend als Blockchain.info, heeft vandaag getweet dat zijn URL is gewijzigd:

“Http://Blockchain.info is verhuisd. Het is je misschien al opgevallen dat alle URL’s van http://blockchain.info nu zijn omgeleid naar http://blockchain.com, maar maak je geen zorgen, dit is niet het einde van .info voor altijd!”

Blockchain.com werd in 2011 gelanceerd en is nu een van de meest populaire crypto-wallets met meer dan 25 miljoen geregistreerde wallets en 200 miljard dollar aan activa in 140 landen. Oorspronkelijk gelanceerd als gegevensleverancier voor Bitcoin (BTC)-transacties, biedt het bedrijf nu een crypto-wallet voor Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum (ETH).

Eerder dit jaar kondigde Blockchain.com de ondersteuning van Bitcoin-handel aan in 22 staten in de VS. Volgens de verklaring van Blockchain.com zullen ze nieuwe diensten blijven toevoegen voor Amerikaanse gebruikers, zoals handelsdiensten voor ETH en BCH.

Bron: Cointelegraph

Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.