Bitwise Bitcoin ETF VanEck NYSE Arca VS SEC BTC

De Bank of America (BoA) heeft gisteren op 13 november een patent gekregen voor een systeem voor bedrijven om crypto van klanten te mee bewaren. Het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO) publiceerde het patent op 13 november.

De bank vroeg het patent medio juni 2014 aan. Het document stelt dat “naarmate de technologie vordert, financiële transacties waarbij cryptocurrency betrokken is, vaker voorkomen”. Het ging verder met te stellen dat:

“Voor sommige ondernemingen kan het wenselijk zijn om de cryptocurrency die door klanten wordt gestort op een bedrijfsrekening te bewaren.”

De patentaanvraag beschrijft verschillende interacties tussen de crypto-behoeften van klanten en een bedrijfsrekening. De laatstgenoemde zou de crypto-stortingen van klanten veilig kunnen bewaren. In een van de voorgestelde situaties zou de zakelijke rekening zelf transacties namens klanten kunnen uitvoeren. De betreffende klantaccounts worden dan naar behoren afgeboekt of gecrediteerd.

Hiertoe schetst het patent methoden voor het opslaan van private keys die van klantenaccounts. Ook schetst het methoden voor het bepalen van public keys en het genereren van “kluissleutels” voor opslag.

Omwisselen crypto wordt makkelijker

In andere gevallen suggereert het patent dat het bewaren van crypto-stortingen van klanten op een bedrijfsrekening de noodzaak voor het omwisselen van de crypto overbodig maakt. Daarmee is de aankoop en omwisseling van valuta en cryptocurrencies vereenvoudigd. Bovendien zouden de kosten die eraan verbonden zitten zijn verlaagd.”

Om dit te bereiken, schetst het patent een voorbeeld waarin een cryptocurrency-server van een onderneming via een netwerk kan communiceren met een server van een cryptocurrency-beurs. Het geeft daarbij OKCoin en Bitstamp als voorbeelden.

Het document gaat ook in op het aanpakken van crypto-fiat-conversies. Daarbij zou het systeem in staat zijn “om wisselkoersen te bepalen die samenhangen met het omzetten van verschillende valuta. Zo wordt de ​​optimale wisselkoers bepaalt”, waarbij “in wezen gelijktijdig” de conversie wordt verwerkt.

Zoals eerder gemeld, heeft de Bank of America tot nu toe meer dan 50 blockchain– en cryptocurrency-gerelateerde patenten ingediend. Echter heeft de bank zich meerdere malen kritisch uitgelaten over gedecentraliseerde crypto-activa zoals Bitcoin (BTC).

De meest recente crypto-gerelateerde patent van de bank refereerde aan opslagmethoden voor private keys. Hierin stelt de bank dat de huidige systemen ontoereikend zijn.