Bitcoin Verkoop Voucher Loten Loterij Frankrijk Tabak Kiosk

Börse Stuttgart en Barclays Bank Nieuwste Instellingen die Crypto Gaan Gebruiken

De Duitse beurs lanceert een handelsapp en de Britse bank opent een tradingdesk.

Börse Stuttgart, de op een na grootste effectenbeurs in Duitsland, gaat later dit jaar een cryptocurrency-handelsapplicatie lanceren.

De app, ‘Bison’ genaamd, wordt gelanceerd door de fintech-afdeling van de beurs, Sowa Labs. Volgens de officiële website zal de app geen handelskosten in rekening brengen. De functies omvatten onder andere een tool voor het analyseren van sociale media, waarmee duizenden Twitter-berichten worden gefilterd om de gebruiker op de hoogte te houden van het marktsentiment. Het zal aanvankelijk handel in Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple aanbieden, waar “snel” meer valuta aan toegevoegd zullen worden.

Een prototype van de applicatie zal volgens CoinDesk deze week op een vakbeurs in Stuttgart getoond worden.

Ulli Spankowski, managing director van Sowa Labs, zei: “Bison maakt het handelen in digitale valuta gemakkelijk. Het is de eerste crypto-app ter wereld met een traditionele beurs als basis.”

Börse Stuttgart werd opgericht in 1860 en rapporteerde in januari 2018 een omzet van € 7,5 miljard, met alleen de Frankfurt Stock Exchange voor zich. Het kocht de startup Sowa Labs uit Ulm in november 2017 voor een “zevencijferig bedrag”, aldus het officiële persbericht.

Barclays:

Barclays is van plan om een nieuwe cryptocurrency trading desk op te zetten die zich richt op instellingen en cryptocurrency hedge funds, aldus The ICO Journal onder vermelding van “twee bronnen met kennis van het project”.

De bank heeft moeilijke tijden achter de rug vanwege de financiële crisis van 2008. Het heeft onlangs afgesproken om $2 miljard te betalen aan de Amerikaanse autoriteiten voor haar aandeel in het veroorzaken van die crisis, slechts een van de vele financiële boetes die sindsdien aan de bank zijn gegeven. Daarbij zag de bank hoe een aantal van haar medewerkers is beboet voor illegale praktijken, en werd het onlangs bekritiseerd voor het uitbetalen van £20 miljoen aan bonussen aan haar managers, vlak na het aankondigen van verliezen van in totaal £1,9 miljard in 2017.

Op zoek naar een nieuwe richting om in te slaan, nam de bank onlangs de cryptocurrency-exchange Coinbase uit San Francisco aan als klant, wat een primeur is. Het is voor het eerst dat een digitale exchange een bankrekening opent bij een grote Britse bank.

Bron: financemagnates

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.