Canada VersaBank Bitcoin BTC Crypto Opslag Fonds Vermogensbeheer Blockchain Veiligheid Opslag

De Canadese VersaBank zegt dat haar digitale kluizen klaar voor gebruik zijn.

VersaBank maakte donderdag bekend dat het nieuwe VersaVault-project de beta-tests succesvol is doorlopen. De digital-only bank is van plan om de virtuele lockbox aan te bieden aan cryptocurrency-beurzen en crypto-investeringsfondsen om digitale assets in op te slaan.

Directeur investor relations Wade MacBain vertelt CoinDesk dat de bank al meer dan 200 aanvragen over VersaVault heeft ontvangen.

In een verklaring zei de CEO van VersaBank, David Taylor:

“Terwijl velen ideeën en plannen voor een digitale kluis overwegen, hebben wij het ontworpen en gebouwd. En nu commercialiseren we de eerste service van zijn soort. Het biedt onze klanten de meest geavanceerde beveiligings- en authenticatietechnologie die wereldwijd beschikbaar is. Onze klanten kunnen nu dus genieten van absolute privacy.”

Het product werd voor het eerst aangekondigd in januari 2018. De bank, Canada’s kleinste qua activa, tekende in maart vervolgens twee beta-gebruikers.

Gurpreet Sahota, voorheen de belangrijkste cybersecurity-architect bij smartphoneproducent Blackberry, leidt sinds januari het project.

Bitcoin en andere cryptocurrencies winnen snel aan populariteit. Gebruikers ervan hebben al ervaren hoe het is als je waardevolle holdings verdwijnen uit de minder veilige opties voor ‘digitale opslag’,” zei de bank eerder dit jaar in een verklaring.