SEC CFE DTCC Italië Blockchain Bitcoin Financiële markt Rapport BTC XRP

De CBOE Futures Exchange (CFE) stopt voor nu met het uitgeven van bitcoin futures. De beurs meldt dat het nu onderzoekt hoe het dergelijke producten in het vervolg wil aanpakken.

In een notificatie aan beleggers meldt de beurs dat het geen bitcoin futures contract voor maart 2019 uit zal geven. Zo schrijft CBOE:

“CFE zal geen Bitcoin (USD) (“XBT”) futures-contract uitgeven voor maart 2019. CFE beoordeelt haar aanpak met betrekking tot de manier waarop zij digitale activiederivaten wil blijven aanbieden voor de handel. Hoewel het zijn volgende stappen overweegt, is CFE op dit moment niet van plan aanvullende XBT-futures-contracten voor de handel uit te geven. XBT-futures-contracten die momenteel zijn genoteerd, blijven beschikbaar.”

Aangezien het vanaf nu geen contracten meer uit zal geven, en de al uitgegeven contracten verhandelbaar blijven, zal het laatst uitgegeven contract in juni verlopen. Vanaf dan zullen er geen XBT-contracten meer beschikbaar zijn op de beurs, tenzij CBOE besluit weer contracten uit te geven. Waarom CBOE besloot de uitgifte van bitcoin future-contracten te staken is niet duidelijk. Als we echter een blik werpen op de volumes van de contracten, valt op dat de CME haar concurrent enorm overstijgt.

Het is op dit moment onduidelijk of CBOE uiteindelijk weer bitcoin future-contracten uit zal geven. Zo niet, dan is XBTM19, welke in juni verloopt, het laatste bitcoin future-contract op CBOE.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.