BTC ETF CBOE VanEck Bitwise Bitcoin Index VS VanEck MVIS Crypto Blockchain

VanEck en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) hebben hun aanvraag voor een Bitcoin-ETF opnieuw bij de SEC ingediend. De twee trokken de aanvraag vorige week nog terug vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid.

Het was door de shutdown waarschijnlijk dat de eerdere aanvraag zou worden afgekeurd. De SEC had namelijk te weinig personeel om belangrijke kwesties over de Bitcoin-ETF te bespreken met VanEck en CBOE.

Na het nieuws dat de shutdown grotendeels opgelost is, kan de SEC de aanvragen weer in behandeling nemen. Maar omdat de SEC de aanvraag nu als nieuwe aanvraag behandeld, heeft de toezichthouder opnieuw een periode van 240 dagen om de aanvraag te keuren.

Veel deskundigen zeggen dat de SEC de aanvraag vrijwel zeker niet eerder dan de ingestelde deadline goed gaat keuren. Spencer Bogart, van het crypto-investeringsbedrijf Blockchain Capital legt uit:

“Als ik bij de SEC zou werken en ik deze ETF goed zou keuren en het gaat allemaal goed, dan zou niemand me een promotie geven. Maar als ik het goedkeur en er gaat vervolgens iets verkeerd waardoor er veel geld verloren gaat, dan verlies ik mijn baan.”

In 2019 zullen we daarom nog geen Bitcoin-ETF gelanceerd zien worden. Naast de VanEck Bitcoin-ETF heet Bitwise ook een aanvraag voor een Bitcoin-ETF in behandeling. Maar aangezien deze in januari van dit jaar is ingediend zal ook de SEC deze ETF waarschijnlijk pas volgend jaar keuren.

Mocht een van de ETF’s goedgekeurd worden, dan zal dit volgens veel marktanalisten grote invloed hebben op de crypto-koersen. Een Bitcoin-ETF zou de toegang tot de crypto-markt voor institutionele beleggers namelijk een stuk gemakkelijker maken. Hierdoor zal er meer institutioneel geld de markt instromen met als gevolg stijgende koersen.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.