Chainanalysis Coinbase Stablecoin USDC Circle Dollar Tether Blockchain Crypto

Chainanalysis heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van Bitcoin adressen in de blockchain. Uit hun rapport blijkt dat van de 460 miljoen adressen maar 37% – of 172 miljoen adressen –  ‘economische relevant’ is. Slechts op 27 miljoen van deze 172 miljoen adressen staan daadwerkelijk Bitcoin opgeslagen.

Een Bitcoin adres is te vergelijken met een e-mail adres dat Bitcoin kan versturen en ontvangen. Net als e-mail adressen zijn ze gratis, gemakkelijk in te stellen en is er geen limiet aan het aantal adressen dat een persoon of bedrijf kan hebben. Er zijn dus 172 miljoen relevante adressen die eigendom zijn van personen of bedrijven die Bitcoin hebben.

Hoe zit het dan met de ‘niet-economisch relevante’ adressen? Dit zijn adressen die vaak maar één keer gebruikt zijn om Bitcoin slechts heel kort op te slaan. Op driekwart van deze adressen heeft bijvoorbeeld maar minder dan 1 dag Bitcoin gestaan. Men gebruikt ze slechts om betalingen tussen partijen mogelijk te maken.

In dit licht moeten we heel anders aan gaan kijken naar de transactievolumes die in de Bitcoin blockchain gerapporteerd zijn. Zo becijfert Chainanalysis dat slechts 20% van het totale transactievolume op de Bitcoin blockchain economisch is; dat wil zeggen waarde die tussen partijen is uitgewisseld. Tussen augustus en oktober 2018 werd ongeveer $41 miljard aan transacties uitgevoerd. Slechts $9 miljard had economische waarde, wisselde daadwerkelijk van eigenaar.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.