F2Pool 8BTC Miners WeChat Tencent WePay Blockchain China

Cryptocurrency-miners in China verkopen naar verluidt hun mining-apparaten per kilo. Dit meldt de lokale Chinese crypto outlet 8BTC op woensdag 21 november. Het verwijst hierbij naar berichten van de cryptocurrency-miningpool F2Pool.

De cryptocurrency-markten kenden de afgelopen week een brede daling. Zo daalde Bitcoin (BTC) naar een waarde van slechts $4.300 per bitcoin.

De daling heeft geresulteerd in een vergelijkbare daling van de winst van miners. Als gevolg moeten Chinese miners nu hun apparatuur met verlies verkopen, aldus 8BTC. Zo zouden miners hun mining-apparatuur “per kilo” verkopen. Dit blijkt uit een bericht van de oprichter van F2Pool op het microblogging-platform Weibo.

Crypto-miners willen vooral oudere modellen verkopen omdat deze hun “shutdown-prijs” hebben bereikt. Dit zijn modellen zoals de Antminer S7, Antminer T9 en Avalon A741. Volgens Tencent News zijn de inkomsten zelfs zo laag dat de elektriciteit er niet meer van betaald kan worden.

De inzinking van de markt heeft vooral gevolgen voor kleine en middelgrote mining-operaties in de Chinese regio’s Xinjiang en Centraal-Mongolië. 8BTC meldt dat sommige mining-apparaten bijvoorbeeld voor slechts 5 procent van hun oorspronkelijke waarde worden verkocht. Een mining-apparaat gekocht tegen een prijs van maximaal 20.000 yuan ($2,885) een jaar geleden, wordt naar verluidt momenteel verkocht voor slechts 1.000 yuan ($144).

Hard fork Bitcoin Cash

De prijs van Bitcoin blijft dalen, net als de rest van de cryptomarkt. De daling zette in na de hard fork van Bitcoin Cash (BCH) van 15 november. Na de hard fork staakten meerdere cryptocurrency-beurzen de handel in BCH. Ook sloten de beurzen de opnames van de crypto.

Eerder deze maand kondigde Bitcoin-mining-gigant Bitmain plannen aan om de lokale mining-bedrijven in de steenkoolrijke provincie Xinjiang te steunen. Het zal ongeveer 90.000 Antminer S9-apparaten in de regio uitgeven. De beslissing van Bitmain is naar verluidt een strategische stap in de “oorlog om wie de meeste rekenkracht heeft”, in verband met de BCH-hard fork.

Op het moment van schrijven is de crypto-markt weer wat gekalmeerd. De meeste top tien crypto’s zagen slechts een milde daling.

In september publiceerde de CEO van F2Pool een interessante infographic. Daarin werd aangegeven dat wanneer de Bitcoin-prijs lager dan 36.792 Chinese yuan (ongeveer $5.376) zou zijn, mining met een Antminer T9 onrendabel wordt. In het geval van een S7-model miner bedroeg het break-even punt een aanzienlijk hogere Bitcoin-prijs. Voor dat apparaat ligt de prijs op ongeveer 79.258 yuan (ongeveer $11.581).

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.