De grote Chinese cryptocurrency mining hardwarefabrikant Bitmain is naar verluidt betrokken bij de ontwikkeling van Ant Creek mining centra in de VS.

Volgens companies-number.com, de website over bedrijfsgegevens, is de medeoprichter van Bitmain, Jihan Wu, de enige “regerende persoon” van Ant Creek LLC in Tumwater, Washington.

Volgens de lokale krant de Union Bulletin is Ant Creek een “Blockchain-faciliteit” aan het bouwen bij de Port of Walla Walla, Washington. Volgens de havendirecteur Patrick Reay werkt het havenbeheer al zes maanden samen met Ant Creek om een Blockchain-faciliteit te ontwikkelen. Als het contract wordt goedgekeurd gaat Ant Creek tegen het einde van 2018 land huren met een optie om 40 hectare te kopen.

Reay zei dat Walla Walla County’s belangrijkste doelen zijn “om taxatiewaarde te genereren en om banen te creëren”. Havenbeambten schatten dat de vermeende Bitcoin mining-faciliteit tussen de $7 en $10 miljoen aan particuliere investeringen en 15 tot 20 fulltimebanen zal opleveren.

Zoals vermeld in de Union Bulletin is de groei van Blockchain die overal in Washington is doorgedrongen op sommige plekken vertraagd, omdat kleine steden tijd nodig hebben om de enorme vraag naar elektriciteit vast te stellen. Reay zei dat dit geen probleem oplevert voor Port of Walla Walla, omdat de stad geen energieleverancier is.

Op perstijd heeft Bitmain de betrokkenheid bij het Ant Creek project niet bevestigd.

Investeringsonderzoeksbureau Bernstein kwam eind februari 2018 met een rapport waarin staat dat Bitmain 70 tot 80 procent van de markt voor Bitcoin miners en ASIC cards bezit.

In januari liet Cointelegraph weten dat Bitmain overweegt om nieuwe mining-activiteiten te lanceren in het buitenland na een verbod op cryptocurrency exchanges en de toenemende mogelijkheid van machtsverordeningen voor miners in China. Bitmain beheert sinds 2016 al mining-faciliteiten in Canada.

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.