Autoriteiten in China hebben een man gearresteerd die naar verluidt een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit zou hebben gestolen om een ​​geheime cryptocurrency-mine te kunnen runnen.

De politie in de provincie Anhui in het oosten van China heeft meer dan 200 computers in beslag genomen, die werden gebruikt voor bitcoin en ether mining, nadat het lokale elektriciteitsbedrijf een piek in elektriciteitsgebruik meldde, aldus het persbureau Xinhua.

De verdachte zou tussen april en mei 2018 150.000 kW uur elektriciteit hebben gestolen toen het elektriciteitsnet de politie voor het eerst op de hoogte bracht van de diefstal. De Chinese staatsburger Ma, waarvan alleen zijn achternaam bekend is, vertelde naar verluidt de politie dat hij ervan droomde om geld te verdienen met crypto-mining.

Hij kocht de hardware in april, maar ontdekte later dat de dagelijkse energiekosten meer dan 6.000 yuan ($921) waren. Als gevolg daarvan, zei Ma, was zijn mine-operatie niet rendabel ten tijde van zijn arrestatie.

Aanklachten over elektriciteitsdiefstal hebben eerder geleid tot de arrestatie van bitcoin miners in China. In april waren er ten minste twee gevallen waarin bitcoin-miners in hechtenis werden genomen wegens de vermeende diefstal van elektriciteit, zoals eerder gemeld door CoinDesk.

In een ander geval werden zes personen gearresteerd in Tianjin. De politie beweerde dat de verdachten 600 cryptocurrency miners gebruikten om bitcoin te genereren met elektriciteit van het lokale elektriciteitsnet. Het Xinhua persagentschap zei dat dit in de afgelopen jaren misschien wel de “grootste zaak van de elektriciteitsdiefstal” was.

Bron: https://www.coindesk.com/chinese-police-arrest-crypto-miner-power-theft/

Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.