S10 Galaxy FINNEY HTC Crypto Wallet Samsung Galaxy S10 Hardware Mobiel Blockchain Bitcoin

De telefoonfabrikant Samsung meldt dat het geen informatie kan verstrekken over de geruchten rondom een eventuele cold wallet in de Galaxy S10. Dit liet de fabrikant afgelopen dinsdag, 11 december, weten aan Cointelegraph.

De geruchten ontstonden op SamMobile, een nieuwswebsite van de Samsung-community. De website onderzocht drie handelsmerk registraties die Samsung in Europa deed en suggereerde dat de fabrikant een cold wallet in de nieuwe Galaxy S10 zou implementeren. In reactie op een vraag van Cointelegraph meldde de fabrikant het volgende:

“Wij kunnen helaas geen informatie geven aangezien het hier om geruchten en speculaties gaat.”

SamMobile beweert dat de geregistreerde handelsmerken onderdeel zijn van een cold wallet. De website suggereerde dat de cold wallet samen met de nieuwe Galaxy S10 wordt gelanceerd. Belangrijk om te melden is dat de website twee jaar geleden ook al een dergelijk artikel schreef. Toen claimde het dat de Samsung Galaxy S8 geen headphone jack meer zou hebben, wat later niet waar bleek te zijn.

De drie handelsmerken staan in de database van het Europese Bureau van Intellectuele Eigendommen, ook wel het EUIPO. Ze staan daar geregistreerd onder: “Blockchain Core”, “Blockchain KeyStore” en “Blockchain key box”. Interessant zijn de categorieën waaronder de handelsmerken geregistreerd staan. Alle drie staan geregistreerd onder “Smartphones; Software-applicaties voor gebruik met mobiele apparaten; Computer software-platforms; Applicaties”.

De IT-tak van het bedrijf, Samsung SDS, is daarnaast hard aan het werk om blockchain-technologie verder te ontwikkelen. Zo werkt het bedrijf samen met ABN AMRO om blockchain toe te passen voor de scheepvaart. Daarnaast ontwikkelde het BankSign, een applicatie waarmee klanten van verschillende banken betalingen binnen één app kunnen voldoen.