Minder dan tien dagen geleden plaatste Ethereum World News een artikel dat de onttroning van Bitcoin (BTC) van de nummer één plek door Ethereum (ETH) benadrukte, voorspeld door Roger Keith Ver; ook bekend als ‘Bitcoin Jesus’. De gebeurtenis dat Ethereum Bitcoin zou gaan domineren staat bekend als de ‘Flippening’ in het Crypto-verse, en is hieronder verder gedefinieerd.

De Flippening is een term die wordt gebruikt voor wanner een altcoin niet langer meer achter Bitcoin aan zit. Het markeert het einde van de dominantie en speciale status van één crypto in het opzicht van marktkapitalisatie en populariteit bij crypto-enthousiasten, en de intrede van een nieuw, beter en populairder alternatief.

Wat zijn de signalen dat Bitcoin’s (BTC) dominantie aan het afnemen is?

Ten eerste heeft Bitcoin (BTC) de laatste tijd moeite om het $ 9000-niveau te doorbreken. De King of Crypto heeft de afgelopen tien dagen niet de $9k kunnen doorbreken. Tegelijkertijd schommelde de totale crypto-marktkapitalisatie tussen $360 miljard en $408 miljard. De huidige dominantie van BTC bedraagt 37,1% van deze marktkapitalisatie. Als we echter kijken naar de dominantie van Ethereum (ETH), is het gestegen van 17% begin april tot het huidige niveau van 18,55%.

Ten tweede is er een groeiende trend dat tokens en crypto’s dubbelcijferige winsten boeken, terwijl Bitcoin (BTC) verder stagneert of daalt. Een zo’n geval is de recente 10% winst van Ox (ZRX), Zilliqa (ZIL), Aelf (ELF) en Ontologie (ONT) op 17 mei; minder dan 3 dagen geleden.

CCN.com vat deze observatie samen in de onderstaande verklaring:

“Op 17 mei bereikte de bitcoin-prijs haar laagste niveau in twee maanden, $7.925. En naarmate de bitcoin-prijs daalde, daalden ook de prijzen van Aelf (ELF) en 0x (ZRX) naar hun maandelijkse dieptepunten. Echter, toen de bitcoin prijs zich herstelde van $7.925 naar $8.300, steeg ELF van 0.00014 BTC naar 0.000162 BTC en steeg ZRX van 0.00015 naar 0.000174 BTC, beide zagen grote stijgingen ten op zichte van bitcoin.”

Het lijkt erop dat Bitcoin (BTC) geleidelijk aan zijn dominantie in de cryptomarkt verliest, naarmate meer handelaren en crypto-enthousiasten kiezen voor crypto’s en tokens met meer ‘actie’ in termen van winst en nieuwsaankondigingen. De meeste van deze tokens en crypto’s hebben toepassingen in het echte leven in wat bekend staat als Proof of Concept.

Misschien had Bitcoin Jesus gelijk toen hij zei dat Ethereum tegen het einde van dit jaar Bitcoin voor het eerst zou flippen, gevolgd door Bitcoin Cash (BCH), beide later in 2020.

Bron: Ethereumworldnews

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.