State Bank of America Street Bank Crypto-vermogensbeheer Bitcoin Crypto Blockchain

Het Britse financieel adviesbureau DeVere Group, dat meer dan $10 miljard beheert, heeft een actief beheerd cryptocurrency-fonds gelanceerd.

Het nieuws van de lancering werd op donderdag aangekondigd in een persbericht. Het nieuwe beleggingsaanbod, genaamd deVere Digital Asset Funds, wordt in samenwerking met hedgefondsmanager Dalma Capital Management, uit Dubai, gelanceerd.

Het fonds biedt beleggers een gediversifieerde exposure aan digitale valuta. Echter streeft het ernaar de volatiliteit “waarvan de markt bekend is” te verminderen, aldus deVere.

Het fonds zal beleggen in een portefeuille van verschillende digitale activa met behulp van algoritmische handel op verschillende platforms. Dat zal het doen middels cryptocurrency-beurzen en OTC [over the counter] -markten, en door te profiteren van arbitrage.

Arbitrage is het kopen van activa op een beurs om het vervolgens op een andere beurs weer te verkopen. Een bedrijf kan op deze manier winst behalen door de prijsverschillen op verschillende beurzen.

“Crypto’s maken deel uit van mainstream finance”

De oprichter en CEO van deVere Group, Nigel Green, zei in de aankondiging dat hij gelooft dat crypto’s nu “onmiskenbaar deel uitmaken van mainstream finance”. Hij zei verder dat er een groeiende vraag van klanten is.

Arbitrage, voegde hij eraan toe, maakt winsten mogelijk “zonder veel marktrisico te nemen.”

Zachary Cefaratti, CEO van Dalma Capital, zei dat crypto-markten tal van arbitrage-mogelijkheden bieden. Zulke mogelijkheden heeft het bedrijf al tientallen jaren niet meer op de conventionele markten waargenomen.

“Er zijn talloze mogelijkheden voor arbitrage. De prijzen van de top 25 crypto’s variëren op meer dan 400 platforms. Het vermogen om long en short te handelen biedt winstmogelijkheden, ongeacht de richting van de markt. “

In februari lanceerde deVere een cryptocurrency-app, genaamd deVere Crypto. Daarmee kunnen gebruikers Bitcoin, Ethereum en Litecoin opslaan, overdragen en verhandelen.

BRONCoindesk
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.