BTC ETF CBOE VanEck Bitwise Bitcoin Index VS VanEck MVIS Crypto Blockchain

MV Index Solutions heeft haar eigen Bitcoin (BTC) -index gelanceerd. De index is gebaseerd op drie grote over-the-counter (OTC) desks. Dit blijkt uit een persbericht dat op 20 november is gepubliceerd.

MV Index Solutions is het bedrijf dat MVIS-indices ontwikkeld, monitort en licentieert. De indices omvatten verschillende activaklassen, waaronder aandelen, vastrentende markten en digitale activa.

De nieuwe MVIS Bitcoin US OTC Spot Index (MVBTCO) is gebaseerd op Amerikaanse prijs-feeds van grote OTC-liquiditeitsverschaffers. Dit zijn onder andere Circle Trade, Cumberland en Genesis Trading.

Gabor Gurbacs, directeur Digital Asset Strategies bij VanEck/MVIS, zei dat “de index de weg kan banen voor institutioneel georiënteerde producten. ETF’s [exchange-traded-funds], en ook andere instrumenten kunnen aan institutionele beleggers worden geboden. Zij kunnen nu dus transacties van institutionele proporties, tegen transparante prijzen op de OTC-markten uitvoeren.”

Eerder dit jaar hebben VanEck en de financiële dienstverlener SolidX gezamenlijk een aanvraag gedaan voor een fysiek gesteunde Bitcoin ETF. De BZX Equities Exchange van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) zou de ETF op haar beurs noteren. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stelde de beslissing over de ETF echter in augustus uit.

In oktober publiceerde de SEC een verslag van een vergadering over het BTC ETF-voorstel van de twee bedrijven. Hierin gaan de partijen uitvoerig in op de redenen die de toezichthouder in haar afkeuring in 2017 van de eerdere ETF-aanvraag van SolidX heeft aangevoerd: een vermeend gebrek aan overeenstemming met de Securities Exchange Act, die zich richt op “het voorkomen van frauduleuze en manipulatieve activiteiten”.

Vorige week meldde het Zwitserse SIX Swiss Exchange dat het ‘s werelds eerste op multi-crypto gebaseerde exchange-traded product (ETP) zal noteren. Het zal tevens het eerste wereldwijde multi-crypto ETP worden, en zal de index HODL te vinden zijn. Het ETP wordt beheerd door VanEck.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.