Ernst Young EY Audit Belasting Crypto Bitcoin Ethereum BTC

Het grote auditbedrijf Ernst & Young, afgekort EY, heeft een nieuwe tool gelanceerd voor het doen van belastingaangifte met betrekking tot transacties met cryptocurrencies. Klanten van het bedrijf kunnen nu nog makkelijker aangifte doen van dergelijke transacites. Het bedrijf maakte het nieuws bekend middels een officiële persverklaring dat op 4 maart gepubliceerd is.

Met EY Crypto-Asset Accounting and Tax (CAAT) kunnen zowel institutionele klanten als retailklanten zeer gemakkelijk data verzamelen voor hun belastingaangifte. De tool is beschikbaar voor degene die ook toegang hebben tot EY TaxChat en EY Private Client Services.  

De tool verzamelt automatisch gegevens van de grootste crypto-beurzen en creëert aan de hand van die gegevens automatisch een rapport. Zo kan de tool specifieke rapporten opstellen voor bijvoorbeeld de Internal Revenue Service (IRS) voor crypto-handelaren in de Verenigde Staten.

EY ontwikkelde de tool nadat het zag dat steeds meer klanten cryptocurrency begonnen te gebruiken. EY is overigens niet de enige die met een dergelijke tool komt, ook TurboTax Online kwam met een belastingtool voor crypto-transacties. Klanten van Coinbase kunnen daarnaast de software van TurboTax Online integreren met het Coinbase-platform. Hierdoor is het nog makkelijker om aangifte te doen van crypto-transacties, wat  klanten eerder nog als een grijs gebied zagen met veel onduidelijkheden.

Die onduidelijkheden beginnen echter te vervagen nu steeds meer instanties cryptocurrency beginnen te erkennen. De Amerikaanse staat Ohio accepteert nu zelfs bitcoin (BTC) als valuta waarmee belastingen kunnen worden betaald. Bedrijven kunnen in de staat een aantal verschillende belastingen voldoen met de grootste en oudste cryptocurrency. Dit onderstreept nog maar eens de toename in acceptatie van cryptoccurencies.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.