Fidelity Investments Blockchain Vermogensbeheer Crypto Exchange Product

Fidelity Investments zal haar crypto custody service, Fidelity Digital Asset Services LLC (FDAS) mogelijk komende maart lanceren. Dat blijkt uit een artikel van Bloomberg. Met het platform hoopt Fidelity meer institutionele beleggers naar de crypto-markt te kunnen halen.

FDAS werd vorig jaar aangekondigd door Fidelity. Toen zei Tom Jessop, de executive die zich bezighoudt met de ontwikkeling van het platform, dat institutionele beleggers interesse toonden in de crypto-markt. Het grote verschil tussen retailbeleggers en institutionele beleggers is dat ze vaak met veel grotere volumes beleggen. En daarom hebben ze zeer hoge beveiligingsvereisten:

“Deze instellingen vereisen een hoog niveau van service en beveiliging, gelijk aan de ervaring die ze gewend zijn bij het handelen in aandelen of obligaties”

Op dit moment is het custody gedeelte, in andere woorden vermogensbeheer, al live. Een select groepje klanten maken er nu gebruik van. Fidelity bouwt op basis van feedback verder aan het platform:

“We dienen momenteel een select aantal in aanmerking komende klanten terwijl we onze eerste oplossingen blijven ontwikkelen. In de loop van de komende maanden zullen we klanten benaderen op basis van behoeften, jurisdictie en andere factoren”.

Wanneer institutionele beleggers de markt betreden zullen er potentieel honderden miljoenen geïnvesteerd kunnen gaan worden in de crypto-industrie. En dit zal uiteraard tot enige groei gaan leiden. Het feit dat er interesse bestaat vanuit de hoek van grote investeringsmaatschappijen is een positief teken voor de crypto-industrie. En met platforms zoals FDAS wordt het steeds makkelijker voor hen om deze nieuwe markt te betreden.

Het platform zal in eerste instantie Bitcoin en Ethereum ondersteunen. Volgens Jessop zal Fidelity daarna naar “de volgende vier of vijf cryptocurrencies in volgorde van marktkapitalisatie” gaan kijken.

Bron van de foto: WSJ

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.