Fidelity Investments Blockchain Vermogensbeheer Crypto Exchange Product

De crypto-tak van de investeringsfirma Fidelity is nu beschikbaar voor een select aantal klanten. Fidelity Digital Assets (FDA) is een platform met services die gericht zijn op digitale activa voor institutionele investeerders. Klanten van Fidelity kunnen vanaf nu rekenen op steun bij het investeren in cryptocurrency. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van custody services.

In september 2018 meldde Fidelity al dat het overweegt crypto-services aan te bieden. Later, in oktober, lanceerde Fidelity een apart bedrijf speciaal voor crypto-activiteiten. Dit bedrijf, Fidelity Digital Assets, is sinds de oprichting bezig met de ontwikkeling van een platform waarop institutionele klanten kunnen investeren in cryptocurrency.

In een tweet schreef het bedrijf:

“We zijn live voor een selecte groep in aanmerking komende klanten, en zullen dit langzaam verder uitrollen. Onze oplossingen zijn gericht op de behoeften van onder andere hedgefondsen, family offices, pensioenfondsen en andere institutionele beleggers.”

Het hoofd van FDA, Tom Jessop, zegt dat de huidige situatie op de crypto-markt geen invloed had op het besluit om het platform te lanceren. De crypto winter zorgde voor dalingen van tot wel 80% voor sommige cryptocurrencies. Volgens Jessop zorgt de crypto winter er daarnaast ook niet voor dat institutionele beleggers geen interesse hebben in de nieuwe markt:

“Ze zijn nu net zo geïnteresseerd als toen de koersen hoger lagen.”

Naast het faciliteren van investeringen in crypto biedt FDA ook custody services voor institutionele beleggers. Custody is voor veel institutionele beleggers de missing link op de crypto-markt. Crypto-beurzen nemen deze taak nog vaak op zich en gezien het feit zij niet of nauwelijks gereguleerd zijn, is dit voor institutionele beleggers geen optie.

Volgens analisten en experts zullen institutionele beleggers gaan zorgen voor het herstel van de crypto-markt. Aangezien zij in veel gevallen nog wegbleven zullen zij dankzij nieuwe services zoals die van FDA nu in gaan stappen, wat een grote instroom van nieuw geld zal gaan veroorzaken. Volgens velen zal de crypto winter daardoor ten einde gaan komen en gaan veranderen in een bullmarkt.

Bron van de foto: WSJ

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.