Fidelity Investments Blockchain Vermogensbeheer Crypto Exchange Product

Fidelity Investments wil zijn institutionele crypto-activaplatform uitbreiden. Het biedt nu nog handel in Bitcoin en Ethereum, maar wil uiteindelijk de top vijf tot zeven cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie gaan ondersteunen.

Tom Jessop, hoofd van Fidelity Digital Assets,sprak tijdens de Block FS-conferentie in New York. Hij ging onder andere in op welke andere cryptocurrencies het platform toe kan voegen. Deze zouden volgend jaar kunnen worden toegevoegd.

Vorige maand kondigde Fidelity aan dat het een apart bedrijf gaat lanceren, Fidelity Digital Asset Services. Dit bedrijf zal vermogensbeheer- en handelsdiensten aanbieden voor bitcoin en ethereum.

“Ik denk dat er vraag is naar de top vier of vijf crypto’s. Dus daar zullen we naar kijken,” zei hij.

Jessop legde uit dat Fidelity nu een klantgerichte aanpak hanteert. Zijn 13.000+ institutionele klanten zijn geïnteresseerd in bitcoin en ethereum omdat ze een groot deel uitmaken van de huidige marktkapitalisatie.

“Als het om effecten-tokens of tokens die waarschijnlijk als effecten worden beschouwd gaat, dan wachten we de ontwikkeling van die markt af,” legde hij uit. Hij ging verder met te zeggen:

“We zien interesse, maar die is niet enorm. Dus onze focus ligt echt op de top, zeg top vijf-zeven. Daarna zouden we eventueel iets voor de kleinere crypto’s kunnen ontwikkelen.”

Fidelity heeft de markt vier tot vijf jaar onderzocht en heeft dus veel kennis over crypto’s en het potentieel van de onderliggende technologie. Jessop vergeleek die technologie met de exponentiële ontwikkeling van het internet.

Hij erkende dat digitale assets dit jaar geen geweldige prestatie hebben geleverd. Vorig jaar haalde Fidelity’s liefdadigheidscampagne zo’n $70 miljoen op vanwege de stijgende prijzen.

“Het was een geweldig verhaal en een geweldige bron van donaties”, voegde Jessop toe.

Bron van de foto: WSJ