Bitcoin Verkoop Voucher Loten Loterij Frankrijk Tabak Kiosk

Tabaksverkopers in Frankrijk zullen in het nieuwe jaar ook bitcoin gaan verkopen.

Volgens het in Frankrijk gevestigde radiostation Europa 1 zullen tabaksverkopers bitcoin vouchers gaan aanbieden. Deze vouchers zullen vanaf 1 januari 2019 verkrijgbaar zijn voor 50, 100 of 250 euro.

De crypto-startup Keplerk zou een overeenkomst hebben gesloten met een kassasoftwareprovider om het proces vergemakkelijken. Klanten kunnen de vouchers omzetten in bitcoin en deze in hun wallet op het Keplerk-platform bewaren.

In eerste instantie zullen zo’n 3000 – 4000 tabakswinkels de vouchers verkopen. Meer punten worden later toegevoegd, aldus het artikel.

“Eigenaren van tabakswinkels zijn het beste kanaal omdat klanten ze vertrouwen. Ze zijn het daarnaast gewend om vouchers te verkopen, zoals voor beltegoed voor mobiele telefoons”, aldus Adil Zakhar, directeur van Keplerk voor strategie en ontwikkeling.

Keplerk zal 7 procent commissie over transacties in rekening brengen om de operatie te financieren.

De Franse centrale bank legde woensdag een verklaring af. Het ontkent de berichten dat zij geen overeenkomst met tabakswinkels heeft getekend om de verkoop van bitcoin toe te staan. Het waarschuwde verder dat cryptocurrencies “puur speculatief zijn en geen valuta zijn”. Daarnaast zei het dat degenen in cryptocurrency willen investeren “het geheel op eigen risico doen”.

Er zijn 25.000 tabaksverkooppunten in heel Frankrijk volgens de website van de tabaksconcerns-federatie. Hierdoor wordt bitcoin mogelijk overal beschikbaar, mits het project een succes wordt.

Het nieuws komt terwijl Bitcoin een aanzienlijke prijsdaling doormaakt. De oudste en grootste cryptocurrency, die afgelopen december een piek bereikte van bijna $20.000, handelt momenteel rond de $4.500. Het verloor ongeveer $1.000 in minder dan een week.

BRONCoindesk
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.