Fundstrat Global Advisors heeft in haar rapport een positieve voorspelling gemaakt van wat de prijs van Bitcoin in 2019 kan zijn.

Het onderzoeksbureau heeft voorspeld dat de toename van cryptocurrency-mining, de prijs naar de $64.000 zou kunnen duwen. Volgens Funstrat zal de hash power, ook wel de verwerkingskracht die nodig is om wiskundige problemen op te lossen om bitcoin-beloningen te ontvangen, tegen 2019 met 350 procent toenemen, aldus CNBC.

Sam Doctor, hoofd data science onderzoek bij Fundstrat, zei:

”Wij geloven dat de groei van hash power tegen het einde van 2019 een BTC-prijs van ongeveer $36.000 zou kunnen betekenen, met een min en max van $20.000 en $64.000 respectievelijk.”

Afgelopen december steeg de prijs van bitcoin tot bijna $20.000. Toch duurden zulke pieken vaak niet lang. Aan het begin van 2018 daalde de waarde van Bitcoin in de eerste drie maanden van het jaar naar $6.200, wat het slechtste eerste kwartaal was sinds haar oprichting.

Sindsdien is de cryptocurrency echter in prijs gestegen. Op het moment van publicatie is Bitcoin volgens CoinMarketCap $9,133 waard. Hoewel het sinds het begin van het jaar in waarde is gestegen, lijkt de gedachte dat het eind 2018 mogelijk oploopt tot $64.000 op dit moment ondenkbaar.

Mede-oprichter van Fundstrat, Tom Lee, is ook optimistisch over de prijs van Bitcoin. Hij denkt dat de prijs van de cryptocurrency binnen vijf jaar $25.000 zal zijn en is van mening dat beleggers de valuta moeten hodl’en (vasthouden) tijdens prijsdalingen. Het valt nog te bezien of Bitcoin nieuwe hoogten kan bereiken en wat dit zal betekenen voor de markt als geheel.

Maar voorlopig wacht de industrie geduldig af wanneer, en niet of, Bitcoin opnieuw de $10.000 bereikt. Dat is slechts een kwestie van tijd.

 

Bron: Livebitcoinnews

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.