De hard fork van BCH is officieel hier, met een aantal belangrijke upgrades in petto. Na weken van dalende prijzen, zullen we weten of de prijs van BCH weer gaat stijgen gaat of dat het een neerwaartse duik gaat maken.

Een hard fork, maar niet echt!

Dit wordt een belangrijke dag voor de Bitcoin Cash (BCH) -fans, aangezien de langverwachte hard fork van de BCH eindelijk hier is. Maandenlang hebben we het gehad over hoe deze hard fork de BCH-prijs gaat helpen om de $2000 te bereiken. Het wordt tijd dat we een diepe duik nemen in wat er op 15 mei gaat gebeuren.

De hard fork van Bitcoin (BTC) resulteerde op 1 augustus 2017 in Bitcoin Cash (BCH). De reden achter de hard fork van BCH was om de blockgrootte van het Bitcoin-netwerk te vergroten en de schaalbaarheid te verbeteren, wat een maximum blockgrootte van 8 MB was, in plaats van 1 MB.

De verandering in blockgrootte betekent dat transactiekosten lager zijn. Bitcoin ABC was de eerste implementatie van de Bitcoin Cash’ hard fork.

De BCH-fork van morgen is anders, er zullen geen nieuwe crypto’s beschikbaar komen. Het BCH-netwerk gaat alleen de consensusregels upgraden.

Deze upgrade zal resulteren in twee afzonderlijke chains, maar alleen de nieuwe zal enige economische waarde hebben en de oude zal verouderd zijn, wat betekent dat geen enkele beurs het meer accepteert.

 

Get to the point: Wat heeft de BCH hard fork ons te bieden?

De nieuwe versie, d.w.z. Bitcoin ABC 0.17.1, heeft codes om de overgang naar de nieuwe regels soepel te maken en de consensusregels uit te voeren waarvan de software al beschikbaar is gemaakt. Dit zal Bitcoin Cash-nodes upgraden.

De hard fork wordt geactiveerd op de MTP-tijd van 1526400000, d.w.z. wanneer de mediaan van de tijdstempel van de recente 11 blokken gelijk is aan of groter is dan dit aantal, zijn de nieuwe regels van toepassing.

De wijzigingen aan het protocol bestaan uit: Ten eerste zou de maximale blokgrootte worden verhoogd van 8 MB naar 32 MB. Dit betekent meer transacties per seconde en lagere kosten. Ten tweede worden opcodes toegevoegd of gereactiveerd, zodat het creëren van eenvoudiger smart contracts een mogelijkheid kan zijn. Ten derde zal de datadragergrootte van OP_RETURN worden verhoogd van 80 bytes naar 220 bytes.

In het kielzog van deze hard fork heeft de grootste crypto-beurs van Netherland BL3P aangekondigd dat het de cryptocurrency van zijn platform zal verwijderen, met vermelding van:

“Omdat er al een planning was voor het verwijderen van Bitcash, is de hard fork een extra reden en een strikte deadline geworden voor het verwijderen van Bitcash van BL3P.”

Wat nog moet worden gezien, is hoe deze hard fork de prijs van Bitcoin Cash, de vierde grootste cryptocurrency ter wereld, beïnvloedt.

Tegen het einde van vorige maand, toen de hard fork van BCH dichterbij kwam, ging de prijs naar de $1.500 en steeg samen door met andere cryptocurrencies begin mei toen het een prijsniveau van $1800 bereikte. Momenteel is Bitcoin Cash $1.473 waard, met een marktkapitalisatie van meer dan $12 miljard.

 

Bron: Coingape

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.