De Blockchain-week in New York zag vele opmerkelijke sprekers. Jack Dorsey, de CEO van Twitter Inc. en Square Inc was een van de lange lijst met sprekers op het evenement. Tijdens het evenement sprak hij met een groep liefhebbers van cryptocurrency, om te laten zien dat hij het volledig met hun visie eens was dat digitale valuta de toekomst is.

Dorsey zei woensdag op het Consensus-conferentie, een blockchain- en cryptocurrency-conferentie:

“Het internet verdient een eigen valuta; en dat zal het ook krijgen. Ik hoop dat het Bitcoin zal zijn”

Velen binnen Square waren sceptisch over de technologie en een gemakkelijke toegang tot digitale valuta. Dorsey zei ook dat er debatten en zelfs ruzies over het onderwerp zijn, en dat sommige van de bestuursleden van het bedrijf tegen cryptocurrencies zijn.

Dorsey heeft al vele malen met groot enthousiasme over digitale valuta gesproken en de nieuwe technologie gepropageerd. Hij twitterde in 2016 dat hij ‘graag zou zien dat een digitale valuta zou slagen’. In zijn rol bij Square heeft hij vaak cryptocurrency gepromoot. In 2014 begon het betalingsbedrijf met het accepteren van Bitcoin via verkopers. Sindsdien was Bitcoin-handel beschikbaar voor bijna alle gebruikers van zijn Cash-app, waarmee gebruikers geld naar vrienden en familie kunnen sturen.

Zo enthousiast als Dorsey was niet iedereen bij Square.

Hij zei:

“Ik zal eerlijk zijn, dit was een vrij controversiële stap van het bedrijf.”

Square schreef:

“In het eerste kwartaal van de omzet van de verkoop van Bitcoin aan het begin van deze maand verdiende het bedrijf $34,1 miljoen, maar het heeft $33,9 miljoen gekost om de tokens te kopen, wat betekent dat we slechts ongeveer $200.000 winst hebben gemaakt.”

Dorsey zei op de consensusconferentie, de grootste van ongeveer twintig evenementen in de Blockchain-week in New York:

“Deze technologie is een fundamentele verschuiving in onze wereld en kan zoveel positieve resultaten opleveren. We moeten het werk doen om toezichthouders voor te lichten en de SEC te onderwijzen waarom deze technologie belangrijk is.”

Bron: Ambtcrypto

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.