Bitcoin Bakkt ICE Financieel BTC Effecten Blockchain Uitstel

Het bitcoin-effecten handelsplatform van Intercontinental Exchange stelt ​​de officiële lancering van het product uit.

Het bedrijf meldde het nieuws over de vertraging afgelopen dinsdag in een blogpost. Bakkt’s eerste product, onthuld in augustus, is nu uitgesteld tot 24 januari 2019. Het platform zal de handels- en warehouse-operaties beide op die datum lanceren.

Het platform legde uit dat “het nu extra tijd heeft voor het binnenhalen van klanten en clearing-leden.”

In een aankondiging op Medium ging de CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, verder in op de verklaring. Zij zei dat er “grote interesse” in het bedrijf bestaat. Dat, en het “werk dat nodig is om alle puzzelstukken op hun plaats te krijgen”, hebben geleid tot het uitstellen van het product.

Ze voegde eraan toe:

“Zoals vaak het geval is bij productintroducties, zijn er nieuwe processen, risico’s en moet er worden getest. En in het geval van crypto moet er een nieuwe activaklasse worden gecreëerd. Het is dus logisch dat we onze tijdlijn aanpassen terwijl we met de industrie werken aan de lancering.”

Bakkt wilde de effectenhandel van het product eerder op 12 december van start laten gaan. De nieuwe datum moet nog worden goedgekeurd door de toezichthoudende instanties.

Meer dan alleen bitcoin-effecten

Het platform onthulde eerder dat het ook fysiek verrekende bitcoin-effecten wil lanceren. Dit betekent dat klanten bitcoin zouden ontvangen bij het aflopen van hun contracten. Normaal gesproken zouden ze dit bedrag in fiat ontvangen.

Het bedrijf gaat echter misschien meer dan alleen bitcoin-effecten bieden, schreef Loeffler in de blogpost. Zo schreef ze: “we pakken kansen in onze opstartfase om ons aanbod uit te breiden.”

“We zullen de komende weken meer over enkele van deze nieuwe producten vertellen. Echter ben ik verheugd nu aan te kondigen dat we een verzekering hebben voor bitcoin-opslag in cold wallets. En we zijn op weg om ook een verzekering voor de warm wallet te krijgen, welke binnen de Bakkt Warehouse-architectuur werkt,” zei ze.

Het bedrijf wil een cryptocurrency warehouse van institutionele klasse bieden. Zo zei ze “wij geloven dat dit een belangrijke stap is in het opbouwen van vertrouwen in deze beleggingscategorie.”

Als onderdeel van haar inspanningen om het product te ontwikkelen, heeft Bakkt eerder aangekondigd dat het met BCG, Microsoft en Starbucks samenwerkt. De bedrijven bieden ondersteuning voor zowel klantervaring als risicobeheer voor het product.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.