India RBI SWIFT Centrale Bank Roepie Rupee Crypto Blockchain Regelgeving

De Reserve Bank of India (RBI) stelt dat Bitcoin niet erkend kan worden in het land. Dit deed het afgelopen woensdag voor het hooggerechtshof van India.

Er is een zaak aangespannen tegen de Iniase centrale bank door een aantal beurzen. De beurzen hebben namelijk al vijf maanden lang geen toegang tot bankdiensten. De RBI kan crypto niet als geld of valuta beschouwen als gevolg van de huidige wetgeving.

Verder verklaarde de RBI:

“De RBI voert aan dat crypto-valuta’s geen echte valuta zijn. Verder is gesteld dat RBI virtuele valuta zoals Bitcoins niet beschouwt als ‘valuta’ onder de bestaande wetgeving. Er zijn geen machtigingsbepalingen volgens de bestaande wet om Bitcoin te behandelen als valuta.”

Verder, volgens een rapport van CNN’s News 18, ging de RBI verder met te zeggen dat crypto’s peer-to-peer-netwerken zijn en niet worden gecontroleerd door een serviceprovider. “Wij kunnen crypto niet als een geldig betalingssysteem beschouwen.

“Geldige valuta moet dezelfde of vergelijkbare kenmerken van cheques, postorders en geldorders”, zegt de bank.

De volgende hoorzitting over de zaak staat gepland voor 17 september, de nieuwsbron geeft aan.

Veel crypto-beurzen dienden petities in

In april liet gaf de centrale bank het bevel aan binnenlandse banken en financiële instellingen om binnen drie maanden te stoppen met werken met crypto-beurzen.

Later die maand werd een petitie tegen de RBI ingediend door Kali Digital Ecosystems. Dit is een Indiaas bedrijf dat in augustus van plan was om een ​​beurs genaamd CoinRecoil te lanceren.

Volgens de petitie was Kali op zoek naar “een passende uitspraak die het bevel [van de RBI] vernietigt.” Het verklaarde dat het verbod “willekeurig en ongrondwettelijk” is. Het bedrijf kan niet beginnen met het werken aan haar plannen vanwege de beperkingen van de RBI.

Ook andere crypto-beurzen hebben petities ingediend die trachten het verbod op te heffen. Deze bekijkt het hooggerechtshof nu ook.

Sinds het verbod van de RBI is uitgegeven, zijn beurzen gedwongen roepie-naar-crypto-handelsservices stop te zetten. In plaats daarvan moeten zij het nu doen met crypto-to-crypto-handel. De handelsvolumes zijn sterk gedaald en de bedrijven zijn geconfronteerd met een onzekere toekomst. Alleen wanneer de rechtbank beslist om het verbod ongedaan te maken kan het tij keren voor de crypto-bedrijven in India.

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.