Intel Bitcoin Blockchain Crypto Mining Patent

De tech-gigant Intel, bekend van zijn computerprocessors, heeft een patent gekregen voor een manier van cryptocurrency-mining.

Op dinsdag kende het Amerikaanse Patent and Trademark Office het patent aan Intel toe. In het patent wordt een processor beschreven die in staat is om “energie-efficiënte high-performance bitcoin-mining” uit te voeren. Het noemt daarbij specifiek het algoritme dat ‘s werelds grootste cryptocurrency gebruikt, het SHA-256-algoritme.

Intel heeft eerder patenten op het gebied van crypto-mining aangevraagd. Het bedrijf produceerde daarnaast de chips voor de mining-activiteiten van 21 Inc. Dat bedrijf werd uiteindelijk overgenomen door Coinbase.

Volgens het patent worden bitcoin-miners beloond met een blockbeloning en de transactiekosten. Mining-machines voor het bitcoin-netwerk vereisen echter in het algemeen hardwareversnellers, zoals application-specific integrated circuits (ASIC’s). Daarom vereisen ze een ​​grote hoeveelheid energie.

Hardwareversnellers helpen bij het verwerken van 32-bits nonces. Dit zijn reeksen met bits die miners eenmaal tijdens een transactie gebruiken. Huidige ASIC’s verwerken deze transacties in meerdere fasen.

Het patent legt uit:

“Bitcoin mining-ASIC’s kunnen meerdere SHA-256-engines implementeren. Daarmee leveren ze een prestatie van duizenden hashes per seconde. Echter verbruiken ze daarbij meer dan 200 Watt. Wij gebruiken micro-architecturale optimalisaties, waaronder selectieve hardwiring van bepaalde parameters in Bitcoin-miningberekeningen.”

Door deze parameters te hardwiren, zou het aantal benodigde berekeningen lager worden. Een dergelijk systeem kan zo de benodigde hoeveelheid energie met 15 procent verminderen. De chips zouden daarnaast ook kleiner zijn.

Het patent geeft daarnaast aan dat op het gebied van de 32-bits nonces ook winst te behalen valt. Zodra er minder van die nonces gebruikt zijn voor verificatie, is de hoeveelheid benodigde energie nog lager.

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.