John McAfee gelooft dat de opkomst van de cryptocurrency-bulls dichtbij is. De bekende tech-activist en internetbeveiligingsdeskundige voegt zich hiermee bij het groeiende aantal institutionele beleggers, die ook positief over de toekomst van cryptocurrencies blijken te zijn.

 

De prijzen zullen de pan uit rijzen

In een tweet op maandag drong McAfee er bij handelaren op aan zich op te maken voor de aankomende prijsrally van cryptocurrencies. Hij baseerde zijn beweringen op het grote aantal institutionele investeerders die de markt betreden.

Hij zei ook dat het geld dat naar de cryptocurrencies stroomt, de prijzen van de top tien crypto’s dramatisch zal doen stijgen. McAfee is ook van mening dat andere altcoins zullen stijgen, aangezien beleggers hun cryptocurrency-handelsportfolio’s vaak diversifiëren.

 

“Institutionele beleggers bereiden zich voor om de cryptocurrency markt te betreden. Het zijn over het algemeen langetermijnbeleggers die miljarden in de markt zullen pompen. Verwacht dat de tien beste crypto’s vrij snel de pan uit zullen rijzen. Het grootste deel van alt-munten zal snel volgen.”

Toen hij op Twitter werd gevraagd over hoe hij aan zulke claims kwam, gaf McAfee geen onderbouwing voor zijn beweringen. In plaats daarvan zei de controversiële crypto-voorstander tegen hen dat ze “hun hoofd moeten gebruiken”, “bekijk het recente nieuws over institutionele beleggers”, en “gebruik je boerenverstand.” Dit lijkt weer een van McAfee’s stellige beweringen, net zoals zijn beroemde voorspelling van 2017 dat “Bitcoin in het jaar 2020 $500.000 waard is.”

 

De opkomende trend van institutionele investeringen in de markt

Hoewel McAfee zijn beweringen niet onderbouwde, zit er iets in zijn standpunt met betrekking tot de vlaag van institutionele interesse in crypto’s die het nieuws de afgelopen tijd hebben gedomineerd. Een paar dagen geleden lanceerde Coinbase vier nieuwe producten gericht op institutionele beleggers in cryptocurrency. Goldman Sachs maakt ook plannen om Bitcoin-handel ook voor grote beleggers te openen.

De overkoepelende consensus is dat de crypto-markt volwassener aan het worden is na de parabolische groeispurt in 2017, waarbij de prijzen recordhoogten bereikten. Sinds het begin van 2018 is de markt in waarde gedaald, met een daling van 50 procent qua marktkapitalisatie in februari. Volgens een enquête uit april, uitgevoerd door Fundstrat, denkt 82 procent van de institutionele beleggers dat Bitcoin zijn dieptepunt heeft bereikt toen het in april onder de $6000 kwam.

De binnenkomst van hedge funds in de crypto-markt zou het niveau van legitimiteit van cryptocurrencies moeten vergroten. Een belangrijk onderdeel van de opkomende trend van institutionele beleggingen in digitale valuta is de opkomst van betrouwbare bewaringsdiensten. In de afgelopen paar maanden is er al enige vooruitgang op dit gebied geweest, met een belangrijke aankondiging door Nomura tijdens de recente consensus-conferentie in New York.

Bron: Bitcoinist

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.