Birks Group Canada Tracking Platform Diamant Blockchain Bitcoin BTC Crypto

De grote in Canada gevestigde sieradenfabrikant en retailer Birks Group is begonnen met het accepteren van Bitcoin (BTC). Dit doet het in samenwerking met de Amerikaanse betaalprocessor BitPay. Birks maakte het nieuws op 28 november in een persbericht bekend.

Birks, dat in 1879 werd opgericht, accepteert Bitcoin in eerste instantie in acht van zijn 30 winkels in Canada.

Zeven accepteren Bitcoin-betalingen al. De mogelijkheid om met BTC te betalen komt echter “snel” naar de nieuwste Graff- en Patek Philippe-winkels in Vancouver.

In een reactie beschreef Jean-Christophe Bédos, president en CEO van Birks Group, dat de beslissing van “grote betekenis” is.

“Klanten zullen profiteren van BitPay. We willen ons daarnaast richten op deze innovatieve mogelijkheden die vooroplopen op het gebied van technologie,” zei hij.

De onderliggende blockchain-technologie van Bitcoin heeft meerdere gebruikscasussen gezien in de sieradenindustrie. Zo wordt de blockchain bijvoorbeeld gebruikt om de transparantie van de supply chain van diamanten te vergroten.

In oktober sloot ‘s werelds grootste diamantproducent Alrosa zich aan bij een dergelijke blockchain-trackingtest. Het ging hier om Tracr, een systeem van De Beers.

“Birks Group heeft een groot aantal internationale kopers. Het is dus volkomen logisch om ze in bitcoin te laten betalen,” zei BitPay’s chief commercial officer Sonny Singh.

BitPay is momenteel verwikkeld in controverse rondom zijn beveiligingspraktijken. Onlangs werd duidelijk dat een ontwikkelaar kwaadaardige code in de Copay-wallet injecteerde.

Het nog steeds onduidelijk of de code ooit werd misbruikt in de drie maanden sinds het werd geïnjecteerd. Echter waren grote cryptocurrency-industriefiguren er snel bij om hun mening erover te laten horen.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.