SEC Schnorr Bitcoin Bitcoin-ETF Belasting BitMex Hayes Morgan Creek Mayweather Khaled BTC Bitcoin Mt Gox Hack Scam Deadline Crypto 2014

Al langer dan een jaar bevindt Bitcoin zich in een bearmarkt, met een steeds verder afnemende waarde. Sinds 2 februari is de huidige bearmarkt zelfs de langst durende bearmarkt ooit in het 10-jarig bestaan van de cryptocurrency.

Sinds de creatie van Bitcoin, de eerste cryptocurrency ooit, heeft de crypto drie bearmarkten meegemaakt. In 2011 ontstond de eerste bearmarkt, die 163 dagen duurde. De tweede bearmarkt duurde van 2013 tot 2015 (410 dagen), wat voorheen de langste bearmarkt ooit was.

De huidige bearmarkt duurt nu al 414 dagen en verbrak het vorige record op 2 februari. Qua prijsdaling is de huidige bearmarkt echter nog niet de heftigste, de Bitcoin-prijs is tot nu toe met ongeveer 82% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit, eind 2017. Tijdens de eerste bearmarkt daalde de koers in totaal met 93% af, en tijdens de tweede bearmarkt 86%.

Het blijft op dit moment onduidelijk wanneer de bulls weer de overhand krijgen in de markt. Onlangs dienden VanEck en CBOE hun Bitcoin-ETF aanvraag opnieuw in. Volgens analisten zal de goedkeuring van dat ETF veel institutioneel geld, en dus veel groei naar de crypto-markt brengen.

Daarnaast zullen de beloningen voor het minen van blocks op de Bitcoin-blockchain gehalveerd worden, ook wel “halving” genoemd. Dit gebeurt elke 4 jaar en halveert de creatie van nieuwe bitcoins. De vorige drie keren dat dit gebeurde maakte BTC een enorme groei door doordat de vraag naar Bitcoin hetzelfde bleef, maar het aanbod kleiner werd.

De Bitcoin-ETF en de halvering van de mining-beloningen zouden er dus voor kunnen zorgen dat de koers weer langzaam omhoog gaat stijgen. Of en wanneer de effecten van deze twee gebeurtenissen te zien zullen zijn is echter nog onduidelijk.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.