Ledger Trezor Crypto Nano Wallet Hack Trezor Onderzoek Blockchain Crypto

De hardware wallet fabrikant Ledger is de samenwerking aangegaan met het in Hong-Kong gevestigde Legacy Trust. Samen willen de bedrijven crypto custody aan gaan bieden voor institutionele beleggers. Het nieuws werd aangekondigd op 28 maart in een officiële persverklaring.

Volgens de verklaring zal de nieuwe crypto custody service gebaseerd zijn op het al bestaande Ledger Vault, de institutionele wallet manager-tak van Ledger. Om deze service verder te kunnen uitbreiden, breidde Ledger Vault zijn werkzaamheden vorige november uit naar New York. Ledger Vault ondersteunt op dit moment bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en 13 andere cryptocurrencies.

Dankzij de samenwerking kan Legacy Trust, een trustbedrijf, nu custody voor deze cryptocurrencies, en alle ERC-20 tokens, aan gaan bieden. Het zal zich daarmee vooral gaan richten op institutionele beleggers. In de persverklaring valt te lezen dat de twee bedrijven denken dat het vertrouwen van institutionele beleggers in de crypto-markt op dit moment extreem laag is.

Dit zou vooral komen door de recente hacks en incidenten waarbij veel cryptocurrency verloren ging. Een zo’n incident is het overlijden van de CEO van cryptocurrency-beurs QuadrigaCX. Hij was de enige met de private keys, waardoor niemand meer bij de cryptocurrency kon komen.

Door een crypto custody service van institutioneel niveau aan te bieden hopen Ledger en Legacy Trust een gat in de markt op te kunnen vullen. Zodra het vertrouwen van institutionele beleggers in de crypto-markt groeit kan dit leiden tot een grote instroom van nieuw geld. Dit zou vervolgens kunnen leiden tot een nieuwe groeispurt.

Ledger staat bekend als een van de vooraanstaande fabrikanten van hardware wallets. Eerder publiceerde Ledger nog een aantal kwetsbaarheden die zijn onderzoeksteam vond in de hardware wallets van zijn grote concurrent Trezor.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.