Ledger Trezor Crypto Nano Wallet Hack Trezor Onderzoek Blockchain Crypto

Na de Nano S en de Blue heeft het Franse Ledger dit weekend, tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, een nieuwe hardware wallet aangekondigd: de Nano X.

Met deze nieuwe wallet maakt Ledger een grote mobiele sprong voorwaarts. Was je met de 2 oudere wallets van Ledger nog afhankelijk van een desk- of laptop is het met de Nano X nu mogelijk om verbinding te maken met je mobiele telefoon via Bluetooth.

Ledger’s CEO, Eric Larchevêque, kon tijdens het interview op CES met diverse media nog geen prijs noemen voor de Nano X. Inmiddels vermeldt de website van Ledger een pre-order prijs van €119 incl. BTW terwijl de Nano S naar €59 is gezakt. Van dit model zijn er wereldwijd meer dan 1,3 miljoen verkocht.

Naast de mogelijkheid om met Bluetooth te communiceren heeft de Nano X een groter scherm en meer geheugen. Dat laatste is belangrijk omdat je op de Ledger hardware wallets per crypto een aparte app dient te installeren. Zo wordt het nu mogelijk om 100 verschillende cryptocurrencies op de Nano X te bewaren, het 6-voudige van de Nano S.

Met de aankondiging van deze nieuwe hardware wallet verruilt Ledger voor even het crypte-’incrowd’-wereldje voor de spotlights van het consumenten-Mekka in Las Vegas.

“Als je meer dan 1 miljoen klanten hebt zit je meer in de consumenten business” (- dan in crypto’s), aldus Larchevêque.

Volgens de website komt de Nano X vanaf maart beschikbaar en is de app later deze maand al te downloaden op Google Play en iTunes.

Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.