Op 23 februari is een cryptocurrencybelegger het slachtoffer geworden van ongeïdentificeerde overvallers in Moskou die hem naar verluidt hebben verminkt en meer dan $1 miljoen aan Bitcoin van hem hebben gestolen, volgens het lokale cryptodagblad Forklog.

Volgens Forklog is het slachtoffer, die niet bij naam genoemd wordt, was in het zuidelijke district van de Russische hoofdstad wanneer een groep overvallers hem tegenhielden en eiste dat hij zijn bezittingen overdroeg.

Toen hij weigerde hebben ze “zijn gezicht verminkt met een mes” voordat hij zichzelf overgaf en zijn collectie van ongeveer 100 BTC, ter waarde van $1.020.000, aan de daders overdroeg, volgens de publicatie.

Een paar weken voor het incident hebben overvallers het ook al hadden gemunt op een bekende YouTube-blogger in St. Petersburg, waarbij ze hem hadden aangevallen en zijn bezittingen hadden gestolen, waaronder fondsen uit een kluis ter waarde van $425.000.

Het onbekende slachtoffer uit Moskou krijgt momenteel medische hulp terwijl de politie probeert om de volgorde van gebeurtenissen vast te stellen, volgens Forklog.

Beveiligingsproblemen rondom eigendom van en zelfs de interactie met cryptocurrency blijven de aandacht krijgen in zowel Rusland als in de aangrenzende landen. De inval van de Oekraïense Beveiligingsdienst van het kantoor van Forklog in Odessa in december 2017 benadrukte dat zelfs autoriteiten zich kunnen bezighouden met criminele activiteiten, terwijl de ontvoering in december van directeur Pavel Lerner van EXMO exchange in Kiev pas werd beëindigd na een betaling van $1 miljoen aan losgeld.

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.