SEC Schnorr Bitcoin Bitcoin-ETF Belasting BitMex Hayes Morgan Creek Mayweather Khaled BTC Bitcoin Mt Gox Hack Scam Deadline Crypto 2014

Morgan Creek Digital, een institutionele manager die zich richt op cryptocurrencies en digitale activa, wedt $1 miljoen dat dergelijke assets de komende 10 jaar beter zullen presteren dan de S&P 500.

De vermogensbeheerder daagt professionele beleggers of firma’s uit die geloven dat cryptocurrencies “waardeloos” zijn. Het wil dit doen met een langetermijnweddenschap tegen het Digital Asset Index Fund, een crypto-indexfonds beheerd door Bitwise Asset Management.

De weddenschap zal gestructureerd zijn zoals de beroemde Warren Buffett-weddenschap. Buffet wedde in 2008 met $1 miljoen dat beleggen in een S&P 500-indexfonds een beter resultaat oplevert dan beleggen in hedgefondsen. Buffett won die weddenschap eerder dit jaar.

Nu wedt Morgan Creek Digital dat een indexfonds met bitcoin, ethereum, bitcoin cash, EOS, litecoin, monero, zcash, dash, iota en NEM de komende tien jaar beter zal presteren dan de S&P 500.

In een e-mail vertelde Morgan Creek Digital oprichter en partner Anthony Pompliano aan CoinDesk dat het bedrijf vertrouwen heeft in de prestaties van cryptocurrencies in de komende 10 jaar, ten minste in vergelijking met publieke aandelen.

“Het heeft de afgelopen tien jaar beter gepresteerd. En we denken dat dat de komende tien jaar niet zal veranderen,” voegde hij eraan toe.

Hij verwees naar een bericht waarin hij uiteenzette hoe de fundamenten van bitcoin de groei als een beleggingscategorie ondersteunen. Hij merkte daarbij op dat zijn team vergelijkbare opvattingen heeft over de crypto-ruimte als geheel.

Deze fundamenten omvatten het feit dat het aantal wallets en nodes dat het netwerk ondersteunt blijft groeien, aldus het bericht.

“De waarschijnlijke kandidaat die deze weddenschap aan wil gaan zal sterk in publieke aandelen geloven. Of het moet iemand zijn die erg bearish is over crypto-assets”, zei Pompliano donderdag.

De weddenschap begint op 1 januari 2019 en eindigt in 2029.

BRONCoindesk
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.