Mt Gox Aanklacht Claim Japan Blockchain Exchange Bitcoin Cryptocurrency BTC ETH XRP

Morgan Creek Digital en crypto-indexprovider Bitwise werken samen om een ​​nieuw indexfonds te lanceren. Dit fonds is gericht op institutionele beleggers die de crypto-markt willen betreden.

Het Digital Asset Index Fund bestaat uit de top 10 crypto’s qua marktkapitalisatie en is bedoeld voor geaccrediteerde en andere grote beleggers. Bitwise zal het fonds zelf beheren. Volgens de officiële website is het indexfonds sterk op bitcoin gericht, terwijl het tegelijkertijd aan andere grote cryptos exposure biedt. Een paar van deze crypto’s zijn ether, bitcoin cash en EOS.

Anthony Pompliano, een partner bij Morgan Creek Digital, zei in een verklaring dat de bear-markt van 2018 een perfecte mogelijkheid biedt voor investeerders. Zo kunnen ze nu de markt laag staat hun exposure uitbouwen.

Hij vertelde CoinDesk in een e-mail:

“We zijn benaderd door veel institutionele beleggers die willen worden blootgesteld aan digitale activa. Door samen te werken met Bitwise, de leidende crypto-indexprovider, zijn we in staat om een ​​oplossing van institutionele kwaliteit aan deze klanten te bieden. We zien dit als een nieuwe mijlpaal.”

Het toegankelijker maken van de crypto-markt

Bitwise CEO Hunter Horsley vertelde CoinDesk dat het fonds is gericht op het toegankelijker maken van de markt.

“[Morgan Creek chief investment officer] Mark Yusko en Morgan Creek hebben meer dan een decennium samengewerkt met institutionele klanten en hun vertrouwen gewonnen”, legt hij uit. “De samenwerking met dit bedrijf zal het voor investeerders gemakkelijker maken om de crypto-markt te verkennen. En daarmee wordt de markt toegankelijker voor institutionele beleggers“.

Activa die door het fonds worden bewaard, worden in cold storage bewaard ten behoeve van de beveiliging. Deze activa is onderworpen aan een reeks geschiktheidsvereisten, waaronder bewaarnemingskwalificaties, handelsconcentratiebeperkingen en pre-mine beperkingen.

Om de beveiliging van het fonds te bevorderen, zijn Morgan Creek en Bitwise van plan jaarlijkse audits uit te voeren. Yusko, Pompliano en wereldwijde onderzoeksleider Matt Hougan van Bitwise zullen een commissie vormen die toezicht houdt op het fonds.

Bitwise biedt geaccrediteerde beleggers al toegang tot cryptocurrencies via haar private indexfondsen. Het bedrijf probeert ook een ETF te lanceren op basis van de top 10 cryptocurrencies qua marktkapitalisatie.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.