De Bitcoin-prijs zal altijd onderhevig zijn aan veel speculatie. Sommige mensen verwachten grote dingen, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat BTC niet zo lang zal blijven bestaan. Nasdaq chief executive Adena Friedman is extreem optimistisch als het gaat om ‘s werelds meest toonaangevende cryptocurrency. Friedman is er zelfs van overtuigd dat Bitcoin de “volgende stap voor valuta is”.

Kan Bitcoin de mensen geruststellen?

Het is duidelijk geworden dat Bitcoin nog steeds een imagoprobleem heeft. Ondanks een solide prijsstijging eind vorig jaar, waren de eerste paar maanden van 2018 veel minder succesvol. Als zodanig zijn er veel mensen die beweren dat Bitcoin op de lange termijn niet zal slagen. Zo beweerde Warren Buffett dat Bitcoin erger dan “rattengif” is. Een zeer sterk sentiment dat niet goed viel binnen de cryptocurrency-gemeenschap.

Bill Gates vindt schijnbaar dat Buffett gelijk heeft. Als hij de kans had, zou Gates “tegen Bitcoin wedden”. Hoewel Gates de BTC-prijs gemakkelijk zou kunnen shorten, lijkt het erop dat hij in dit opzicht meer “permanente schade” wil aanrichten. Dergelijke meningen zijn niet uniek. Cryptocurrency heeft al enige tijd last van dergelijke negatieve opmerkingen. Nasdaq chief executive Adena Friedman heeft een heel andere kijk op cryptocurrency.

In plaats daarvan ziet Friedman een mooie toekomst voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Er is een geglobaliseerd betalingsmechanisme nodig om de internationale digitale economie te faciliteren. Friedman is van mening dat cryptocurrencies perfect geschikt zijn voor deze specifieke behoefte. Alle cryptocurrencies opereren in een volledig grenzeloos en gedecentraliseerd karakter zonder enige tussenpersonen.

De evolutie van Cryptocurrency

Friedman is erg te spreken over blockchain-technologie. Deze technologie biedt enkele unieke bedrijfsmodellen en oplossingen voor het oplossen van financiële problemen. Omdat internationale betalingen veel vaker voorkomen, moet er een nieuwe aanpak worden gevonden. Friedman legt uit hoe deze situatie als volgt kan veranderen:

“Hoe het evolueert en welke van de cryptocurrencies wel of niet succesvol zullen zijn moet nog bepaald worden. Maar ik denk dat het idee van een meer geglobaliseerd betalingsmechanisme dat efficiënter is dan wat we nu hebben, de internet-economie zal faciliteren.”

Een dergelijke bullish blik komt voor Bitcoin en andere cryptocurrencies op een interessant moment. Nu de markten zich de afgelopen weken langzaam herstellen, is het sentiment naar deze vorm van geld opnieuw verschoven. Bovendien bereiden grote financiële bedrijven zich voor om een Bitcoin-handelsfunctionaliteit aan te bieden. Gecombineerd met de technische upgrades gepland voor BTC in de komende maanden, kan de toekomst er heel anders uitzien dan wat de meeste mensen verwachten.

Bron: Newsbtc

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.