De CEO van Nasdaq zei dat de beurs in de toekomst een platform zou kunnen worden voor het verhandelen van cryptocurrencies, maar alleen als de markt meer gereguleerd wordt, meldt de Squawk Box van CNBC op woensdag 25 april.

Nasdaq CEO Adena Friedman zei tijdens een interview dat “Nasdaq zeker zal overwegen om in de toekomst misschien een crypto-beurs te worden.” Friedman gelooft dat cryptocurrencies “zullen blijven bestaan,” waarbij de grootste vraag is hoelang het duurt tot de cryptomarkt volwassen is. Als institutionele regels eenmaal zijn ingevoerd, kan Nasdaq zeggen:

“‘Het is tijd, mensen zijn klaar voor een meer gereguleerde markt, voor iets dat beleggers een eerlijke ervaring biedt.”

Nasdaq is al in de cryptowereld gestapt omdat eerder vandaag de beurs en de Gemini crypto-beurs, van de tech-investeerders de Winklevoss-tweeling, een samenwerking aankondigden. Gemini kan de Nasdaq SMARTS Market Surveillance Technology gebruiken om verdacht handelsgedrag te signaleren, waardoor marktmanipulatie mogelijk wordt voorkomen.

Friedman vertelde NBC ook dat ze Initial Coin Offerings (ICO) als effecten beschouwt, een punt dat veel wordt besproken in de cryptowereld:

 ICO’s moeten worden gereguleerd. De SEC heeft gelijk in dat dit effecten zijn en als zodanig moeten worden gereguleerd.”

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lanceerde eerder dit jaar een onderzoek naar cryptocurrencies. De SEC en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hebben ook een cryptocurrency hoorzitting gehouden, waarin werd geconcludeerd dat hoewel ICO’s strenger gereguleerd moeten worden, cryptocurrencies slim beleid nodig hebben om de innovatie te bevorderen.

 

Bron: Cointelegraph

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.