Centrale banken worden door onderzoekers gewaarschuwd dat de crypto-revolutie het systeem waarvoor ze verantwoordelijk zijn om het in stand te houden, zal inhalen. Onlangs vertelde de Britse economische historicus en auteur Niall Ferguson de Bank of England dat Bitcoin het financiële systeem van de toekomst is.

De toekomst van finance

Niall Ferguson is een bekend historicus, commentator en auteur van vijftien boeken, waaronder The Ascent of Money en The House of Rothschild. Dinsdag heeft hij een seminar gegeven aan de Bank of England, waarin hij sprak over de financiële crisis van 2008 en de reacties daarop tot op de dag van vandaag. In zijn conclusie van het onderwerp zei hij dat bitcoin deel uitmaakt van de grote uitdagingen voor het huidige op fiat gebaseerde systeem.

Ferguson zei: “Het financiële systeem van vandaag is niet fundamenteel anders dan het financiële systeem van de periode vóór de crisis, behalve dat grote banken beter gekapitaliseerd zijn. Ik denk niet dat veel anders heel anders is. De nieuwigheden, de dingen die er in tien jaar echt toe doen, zijn nog steeds relatief kleinschalig. Of het nu gaat om de bitcoin of cryptocurrency, of de enorme revolutie in online betalingen die wordt gerealiseerd door de grote Chinese technologiebedrijven, dat is het financiële systeem van de toekomst, en het is nog steeds klein genoeg om niet systematisch belangrijk te zijn in 2018. Kortom, ik ik heb het gevoel dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de volgende crisis zich voordoet.”

Het bombardement van ICO’s

Het bovenstaande is niet zo’n verrassende uitspraak van Ferguson. In december 2017 schreef hij: “Op een gegeven moment zal de veranderingen in de regelgeving in de VS de huidige bitcoin-bubbel ongetwijfeld doen laten knappen. Maar ze zullen deze financiële revolutie niet stoppen, laat staan ​​teniet doen. Denk er zo over na. Het maximale aantal bitcoins dat kan worden gemaakt, is 21 miljoen. Het aantal miljonairs in de wereld, volgens Credit Suisse, is 36 miljoen. Hun totale rijkdom is $128,7 biljoen. Als die miljonairs collectief besloten om slechts 1% van hun vermogen als bitcoin te houden, zou de prijs niet $15.000, maar hoger dan $60.000 zijn. Als ze dat met 5% zouden doen, zou de juiste prijs voor bitcoin boven de $300.000 liggen. Ik zeg niet dat dit zeker zal gebeuren. Ik zeg alleen dat mijn tienerzoon denkt dat het kan.”

Sindsdien is hij ook blootgesteld aan de andere kanten van de cryptocurrency-markt, zoals de eindeloze stroom van ICO-aanbiedingen. “Ik wou dat ik een bitcoin kreeg voor elk vals white paper dat ik de afgelopen zes maanden heb gekregen, door mensen die proberen geld in te zamelen voordat de SEC het onmogelijk maakt,” zei Ferguson vorige week. “Als er geen regelgeving is, zijn de schurken snel ter plaatse.”

Bron: Bitcoin.com

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.