Nobelprijswinnende Econoom Shiller Zegt Dat ‘Bitcoin Bubbel’ Nog Even Blijft

Winnaar van de nobelprijs voor de economie Robert Shiller zegt dat hoewel er nu sprake is van een Bitcoin bubbel, hij er niet in gelooft dat Bitcoin (BTC) zomaar verdwijnt. Dit werd gemeld in een interview op 13 april met CNBC’s Trading Nation.

Shiller, momenteel hoogleraar economie aan Yale University, verwees naar BTC als “nog een voorbeeld van een typische rage. Het is betoverend”:

“Ik zie Bitcoin als een soort bubbel. Dit betekent niet dat het gaat verdwijnen en nooit meer terugkomt. Het kan best dat het nog even blijft zoals het is.”

Shiller benadrukt dat hij weet dat “slimme mensen” hebben geïnvesteerd in cryptocurrency, waaronder veel van zijn studenten, maar voegt toe dat de aantrekkingskracht van crypto een verhaal is dat veel verder gaat dan de verdienste van het idee. “Het is meer iets psychologisch dan iets wat kan worden verklaard door de afdeling computerwetenschap.”

Volgens Shiller heeft een “deel” van de cryptocurrency “bubbel” iets politieks, omdat mensen die hun overheid niet vertrouwen in de verleiding kunnen komen om te investeren. In september vorig jaar was Shiller te zien bij CNBC’s Fast Money met Brian Kelly om te praten over dezelfde zaken rondom crypto. Hij zei dat de kwaliteit van het verhaal de meeste interesse wekt. Op vrijdag 13 april vertelde Brian Kelly in een interview dat hij investeerder Tim Draper’s voorspelling steunt. Tim Draper voorspelt dat Bitcoin’s prijs kan stijgen tot meer dan €200.000 in 2022.

Bron: Cointelegraph

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.