Bitmain GMO Internet Mining Bitcoin Ethereum Claim Aanklacht Regelgeving Blockchain Mining

De Noorse regering heeft een energiesubsidie die momenteel wordt toegekend aan Bitcoin-miners afgeschaft.

Dit blijkt uit een artikel van het lokale nieuwsagentschap Aftenposten. De regering zou in de staatsbegroting hebben gezegd dat miners in het land vanaf het nieuwe jaar normale elektriciteitsbelasting moeten betalen.

Op dit moment ontvangen grotere mining-bedrijven dezelfde korting als andere energie-intensieve industrieën in het land. Degenen met een capaciteit van meer dan 0,5 megawatt betalen slechts 0,48 øre ($0,00056) per kilowattuur. Het standaardtarief is 16,58 øre ($0,019). Een øre is een honderdste van een Noorse kroon.

Dat betekent dat in aanmerking komende miners slechts 2,8 procent van het standaardtarief betalen.

“Noorwegen kan niet doorgaan met het bieden van enorme belastingvoordelen voor mining-operaties zoals voor Bitcoin. Het vereist veel energie en genereert wereldwijd grote broeikasgasemissies”. Aldus de Noorse parlementaire vertegenwoordiger Lars Haltbrekken in het rapport.

Met de beëindiging van de subsidie ​​zullen Bitcoin-miners hogere belastingen moeten betalen. Dit zal hun nettowinsten waarschijnlijk aanzienlijk verkleinen. Het nieuws komt in een tijd dat lage cryptoprijzen de industrie al onder druk zetten.

Mining-bedrijf uit de VS failliet

Afgelopen maandag werd het in de VS gevestigde Bitcoin-miningbedrijf Giga Watt failliet verklaard. Uit documenten bleek daarnaast dat het bedrijf ongeveer $7 miljoen aan schulden heeft. Het bedrijf zou honderdduizenden dollars aan schulden hebben bij twee energieleveranciers.

De suggestie om de Noorse subsidie ​​te stoppen is naar verluidt voorgesteld door de Noorse belastingdienst. Dat voorstel is nu goedgekeurd in de staatsbegroting en zal vanaf januari 2019 van kracht worden.

Roger Schjerva, chief economist van de belangenorganisatie voor de ICT-industrie, ICT Norway, vertelde Aftenposten:

“Dit is schokkend. De kadervoorwaarden zijn veranderd zonder discussie, overleg of dialoog met de industrie”

Het stoppen van de subsidie ​​zal crypto-miners naar Zweden en Denemarken dwingen, voegde hij eraan toe. Hij zei ook dat het land “inkomsten en werk voor veel Noorse gemeenten niet moet verspillen”.

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.