SEC CFE DTCC Italië Blockchain Bitcoin Financiële markt Rapport BTC XRP

Mike Novogratz, ex-Goldman Sachs-partner en oprichter van Galaxy Digital, verwacht dat cryptocurrency “volgend jaar omslaat”. Dit zei hij in een interview dat de Financial Times (FT) op 23 november publiceerde.

Tijdens het interview zei Novogratz dat “dit jaar een uitdaging was” voor Galaxy Digital. Met het bedrijf hoopt hij “de Goldman Sachs van crypto” te worden. Hij voegde eraan toe dat “het niet niks is om een ​​bedrijf op te bouwen in een bearmarkt.”

Volgens FT voorspelde Novogratz dat financiële instellingen in het eerste kwartaal zullen overstappen van “crypto-fondsen naar cryptocurrencies.”

Novogratz voorspelde ook dat cryptocurrencies “volgend jaar omslaan” aangezien “dan de prijzen weer beginnen te bewegen”.

FT citeerde verder Tim Swanson, oprichter van het Fintech-adviesbureau Post Oak Labs. Die zei dat Novogratz “probeert iets te voorspellen waar hij geen invloed op heeft”, wanneer hij zegt: “er zal iets gebeuren met de prijs”.

Swanson voegde eraan toe dat veel bedrijven proberen wat Galaxy Digital op dit moment doet, zonder succes.

Het artikel citeert ook een anonieme oprichter van een blockchain-bedrijf. Die zegt dat “een van de grootste problemen in crypto het gebrek aan geloofwaardig merchant banking is”. Galaxy Digital “heeft een goede positie om als eerste van nieuwe markten te profiteren”.

Ontwikkelingen van traditionele instellingen

Novogratz wees naar de recente ontwikkelingen op het gebied van crypto door grote traditionele instellingen. “Het is makkelijk om sceptisch te worden, maar er gebeurt iets”.

Novogratz noemde het aankomende Bakkt, een digitaal activaplatform dat is opgericht door de exploitant van de New York Stock Exchange (NYSE). Ook noemde hij de digitale vermogensbeheerdiensten voor institutionele beleggers die onlangs werd aangekondigd door de grote beleggingsfirma Fidelity.

Deze week verklaarde de Chief Commercial Officer (COO) van de wereldwijde crypto-betalingsverwerker BitPay ook dat deze twee bewegingen van de traditionele financiële sector crypto’s volgende belangrijke prijsactie zullen veroorzaken. De COO, Sonny Singh, claimt daarbij dat Bitcoin (BTC) tegen het einde van 2019 $15.000 tot $20.000 waard kan zijn.

Bitcoin zit momenteel nog in een flinke dip. Echter is de prijs de afgelopen 24 uur met 8,5 procent gestegen. BTC is op het moment zo’n €3,589 waard.