Bitwise Bitcoin ETF VanEck NYSE Arca VS SEC BTC

Bitwise Asset Management kondigde eerder dit jaar aan een Bitcoin-ETF te willen lanceren. NYSE Arca, de beurs waarop de ETF zou worden genoteerd, diende daarvoor een aanvraag bij de SEC in.

Het nieuws over de aanvraag bleef grotendeels onopgemerkt aangezien het aanvraagformulier normaal gesproken direct op de website van de SEC te zien is. Dit gebeurde nu niet, wat hoogstwaarschijnlijk door de shutdown van de Amerikaanse overheid komt.

Bitwise gaf eerder aan dat haar Bitcoin-ETF verschilt van de rest, omdat een gereguleerde derde vermogensbeheerder de BTC zal bewaren. Daarnaast zal de index bepaalt worden op basis van de waarde van Bitcoin op verschillende crypto-beurzen. In de aanvraag valt te lezen:

“De index is zodanig gewogen dat bitcoin-prijzen van beurzen met een groter handelsvolume in het voorgaande uur, zwaarder wegen dan bitcoin-prijzen van beurzen met kleinere handelsvolumes.”

Gaat Bitwise het verschil maken?

Door deze methode toe te passen zou marktmanipulatie voorkomen kunnen worden, iets waar de SEC zich bij vorige aanvragen het meest zorgen over maakte.

Voor elke ETF-aanvraag bij de SEC is er automatisch een deadline gesteld. Door de shutdown is die klok echter nog niet gaan tikken, meldt Jake Chervinsky, een advocaat bij Kobre Kim. Pas nadat de shutdown is afgelopen zal de SEC deze aanvraag in behandeling gaan nemen.

De Bitcoin-ETF aanvraag van Bitwise is op dit moment de enige Bitcoin-ETF die is ingediend. Eerder trok VanEck zijn aanvraag in vanwege de langdurige shutdown. Het was daarom waarschijnlijk dat de SEC de aanvraag zou afkeuren.

BRONCoindesk
Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.