De politie van Tokio en Hyogo heeft nog eens vijf personen gearresteerd in verband met een vermeend fraudegeval met ¥190 mln ($ 1,7 mln) aan Bitcoin, waardoor het totale aantal gearresteerde personen in de zaak op 12 komt, zo meldde het lokale nieuwscentrum TBS op 16 april.

Volgens TBS lieten de verdachten op 25 juli 2017 in een hotel in Tokio een koffer met ¥ 200 mln (~ $ 1,9 mln) met vals geld zien aan een werknemer van een Japanse crypto-beurs.

Nadat een werknemer van het cryptocurrency bedrijf de hoeveelheid geld bevestigde, maakte hij ~ ¥190 mln ($1,7 mln) aan Bitcoin (BTC) over naar het account beheerd door een cryptocurrency exchange in Yokohama. Van de verdachten wordt gezegd dat ze de Bitcoins hebben geïnd en meer dan ¥170 mln verdienden, aldus TBS.

Kentaro Yagihashi, 32, wordt verdacht van het leiden van de groep, waarvan sommige leden pas in hun twintiger jaren zijn, meldde Sankei. Volgens Sankei werden de eerste zeven mannen op 10 april gearresteerd. Alle twaalf hebben de aanklacht verworpen.

De lokale krant Tokyo Reporter meldde dat het slachtoffer de politie had verteld dat hij de deal had geaccepteerd om het betalen van commissiekosten bij een crypto-beurs te ontlopen.

Eerder deze maand versterkte het Japanse Metropolitan Police Department zijn handhavingseenheid voor cybercriminaliteit, nadat statistieken vrijgegeven door het Japanse Nationale Politiebureau (NPA) onthulden dat meer dan ¥662,4 mln ($6,2 mln) in cryptocurrency in 2017 werd gestolen in Japan.

 

 

Bron: Cointelegraph

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.