Mt Gox Schuldeisers Exchange Faillissement Crypto Bitcoin BTC

Cryptocurrency-handelaar Ran Neu-Ner gelooft dat bitcoin nieuwe dieptepunten kan bereiken, maar dat de markt op lange termijn nog in de kinderschoenen staat.

In een uitgebreid gesprek over CNBC’s Fast Money gisteren, bood de CEO van blockchain-investeringsmaatschappij Onchain Capital enig inzicht in de huidige staat van de bitcoin-markt en wat de toekomst voor de cryptogeldindustrie als geheel zal zijn.

Gevraagd naar wat hij denkt dat de daling van de prijzen in het weekend – waarvan veel zeggen dat het gerelateerd is aan de $ 40m-hack van de Zuid-Koreaanse beurs Coinrail – bood Neu-Ner een ander perspectief:

“Het zijn de beurzen en hoe ze hun crypto’s opslaan. Als je kijkt naar deze beurs die dit weekend gehackt is, dit is een kleine beurs, het is waarschijnlijk de honderdste grootste beurs ter wereld, en het werd gehackt voor $ 40 miljoen … een heel kleine hack in het grote geheel”

En in een van de vele vergelijkingen met traditionele finance, wees hij erop:

“De laatste keer dat ik zag dat een bank werd beroofd, heb ik niet al mijn Amerikaanse dollars verkocht … ik denk dat de beurshack toeval was.”

Langetermijnperspectief

Meer in het algemeen wilde de crypto-belegger graag naar het grotere geheel kijken – met het argument dat de markt moet worden voorbereid op verdere dalingen.

Gezien de mogelijkheid van bitcoin dat het de $ 5.900 zal testen als de huidige bearish trend zich voortzet, wilde Neu-Ner er niettemin op wijzen dat, hoewel dit soort fluctuaties day-traders zou kunnen afschrikken, investeerders op lange termijn en gelovers in blockchain moeten kijken naar de bredere toekomst van de markt:

“We zijn een industrie in de kinderschoenen. Wij zijn internet voordat je een echte browser had … mensen praten over een paar beurshacks. Die zijn te verwachten van een industrie met een marktkapitalisatie van $300 miljard; waarvan we verwachten dat dit op een dag dit $20 biljoen waard zal zijn.”

Veel mensen wijten de recente prijsstijging aan het onderzoek door de CTFC naar mogelijke marktmanipulatie door enkele vooraanstaande beurzen, maar de prijzen zijn enigszins hersteld sinds het dieptepunt van maandag – met bitcoin momenteel op $6832 volgens CryptoCompare.

Bron: Cryptoglobe

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.