BTC ETF CBOE VanEck Bitwise Bitcoin Index VS VanEck MVIS Crypto Blockchain

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing over twee voorstellen voor een bitcoin exchange-traded funds (ETF) uitgesteld. De voorstellen zijn gedaan door Bitwise en VanEck.

Bitwise Asset Management diende samen met NYSE Arca eerder dit jaar een voorstel in welke op 15 februari officieel gepubliceerd werd. Op die dag begon de klok te tikken voor de SEC. De toezichthouder had 45 dagen om het voorstel af te keuren, goed te keuren of de beslissing uit te stellen.

De beslissing over het enige andere bitcoin ETF-voorstel dat in behandeling is, die van VanEck en CBOE, is ook uitgesteld. Het voorstel van VanEck werd vorig jaar al ingediend, maar werd in januari ingetrokken vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid. De SEC had niet genoeg mankracht om de aanvraag goed te kunnen behandelen. Dit had als gevolg dat het alsmaar waarschijnlijker werd dat het afgekeurd zou gaan worden.

Dat de SEC het proces verder uitstelt is overigens geen verrassing. De SEC heeft meerdere malen aangegeven er geen baat bij te hebben om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen. In totaal heeft de toezichthouder 240 dagen de tijd om een beslissing te nemen.

De SEC heeft nu tot 16 mei de tijd om een beslissing te nemen over het voorstel van Bitwise en NYSE Arca. Voor het voorstel van VanEck en CBOE geldt de deadline van 21 mei. De SEC kan de beslissing echter dan nogmaals uitstellen, wat het naar alle waarschijnlijkheid zal gaan doen. Het is daardoor onzeker of er nog een bitcoin ETF zal lanceren in 2019.

Tot nu toe heeft de SEC nog geen enkele bitcoin ETF goedgekeurd. Toch zijn er positieve signalen dat dit uiteindelijk wel zal gaan gebeuren. Commissielid Robert J. Jackson Jr. zei tijdens een interview in februari dat hij verwacht dat een van de aanvragen uiteindelijk aan de standaarden zal voldoen.

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.