SEC CFTC 1Broker Exchange Blockchain Bitcoin Finhub ICO

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stelt de beslissing voor een bitcoin-ETF alweer uit. De deadline voor het besluit zal daardoor pas volgend jaar zijn.

In een online gepubliceerd bericht schreef de toezichthouder dat het de evaluatieperiode voor de ETF verlengt tot 27 februari 2019. VanEck en blockchain-startup SolidX diende het voorstel eerder dit jaar in samenwerking met de Cboe-beurs in.

De SEC mag de deadline volgens haar eigen regels niet nogmaals uitstellen. Dat betekent dat de SEC de ETF voor de komende deadline moet goed- of afkeuren.

Het besluit komt na maanden van onzekerheid. Zeker gezien het feit dat de SEC andere ETF-voorstellen verwierp. In augustus keurde de SEC bijvoorbeeld 9 voorstellen tegelijk af. De afwijzingen werden de volgende dag echter teruggetrokken toen de SEC aankondigde alle voorstellen te zullen heroverwegen.

Het heropende later een periode waarin verschillende partijen commentaar bij de SEC konden indienen. Het publiek had tot 6 november te tijd om nieuwe verklaringen in te dienen om de ETF-voorstellen te steunen of af te keuren.

Het VanEck/SolidX-voorstel verschilt van de andere omdat de waarde ervan afhankelijk is van bitcoin zelf. Bij de andere 9 voorstellen was die prijs afhankelijk van de effectenmarkten.

De SEC heropende ook voor dit voorstel een nieuwe commentaarperiode. Daardoor kon men tot 17 oktober nieuwe verklaringen indienen.

Tot op heden heeft het meer dan 1.600 reacties ontvangen, aldus het bericht van donderdag.

Bron van de foto: Fortune

BRONCoindesk
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.