IBM Shuttle Holdings Custody AR Blockchain Patent Crypto AR Artificial Intelligence Gaming Games Platform

Het investeringsbedrijf Shuttle Holdings heeft aangekondigd een platform te zullen lanceren voor het veilig bewaren van cryptocurrency. Het platform is gebouwd op basis van IBM’s private cloud en encryptie technologie.

Het platform zal echter niet direct gebruikt kunnen worden om cryptocurrency mee op te slaan. Het faciliteert bedrijven en beleggers die crypto willen opslaan namelijk met verschillende tools waarmee zelf een oplossing kan worden ontwikkeld, bovenop het platform van Shuttle Holdings.

In de doelgroep van het platform vallen onder andere grote investeerders, family offices, fondsen, banken en vermogensbeheerders. Ook beurzen kunnen het platform gebruiken om crypto veilig op te slaan. Een select aantal klanten test het beta platform op dit moment, aldus Brad Chun, chief investment officer bij Shuttle Holdings:

“We hebben een lijst met geselecteerde klanten waarmee we deze maand een beperkte service lanceren”. De service is “nog niet open voor het publiek en er is een wachtlijst om in onze beta te komen.”

Dat Shuttle Holdings de technologie van IBM gebruikt is niet geheel onverwachts. Verschillende bestuursleden van IBM hebben eerder al aangegeven dat de IBM cloud ideaal is om onder andere cryptocurrency in op te slaan.

Zo haalde de CTO van IBM, Nataraj Nagaratnam, het opslaan van crypto aan tijdens de “Think 2019” conferentie, waar IBM haar cloud-technologie toonde aan het publiek. De CTO noemde het opslaan van crypto toen “een perfecte use case voor IBM’s cloud”.

Bron van de foto: WSJ

BRONCoindoo
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.