Starbucks Crypto Schultz Bitcoin BTC Blockchain Bakkt

De voormalig CEO van Starbucks en kandidaat voor de presidentsverkiezingen in de VS Howard Schultz heeft aangegeven toekomst te zien in crypto. Hij verwacht dat bedrijven de technologie over enkele jaren breed zullen toepassen.

Schultz zei eerder al eens dat hij crypto ziet als een onderdeel van de toekomstige, cashloze economie. Hij ziet Bitcoin echter niet als een “echte” cryptocurrency. Tijdens een conference call met aandeelhouders van Starbucks deed hij nog meer interessante uitspraken.

Over Bitcoin zei hij niet te verwachten dat het een crypto is die uiteindelijk breed gebruikt zal gaan worden. Hij vindt de onderliggende technologie, blockchain, echter wel interessant. Volgens hem kan men de technologie op veel gebieden toepassen. Het zou bedrijven in het bijzonder helpen met de overstap naar andere betaalmogelijkheden.

Schultz zei dat blockchain onderdeel is van de langetermijnplannen van Starbucks:

“Ik breng dit niet ter sprake omdat Starbucks gaat aankondigen dat we een digitale valuta gaan uitgeven, of dat we erin gaan investeren. Ik breng dit naar voren omdat we nadenken over de toekomst van ons bedrijf en de toekomst van het gedrag van consumenten”.

Opmerkelijk is daarnaast dat Starbucks helpt bij de ontwikkeling van Bakkt, een platform voor bitcoin-effecten. Het bedrijf zou helpen met het ontwikkelen van het “praktische aspect” van het platform. Denk hierbij aan de ontwikkeling van Point of Sale-systemen.

Al met al lijkt het erop dat de koffiereus positief tegenover crypto en in het bijzonder blockchain staat. Dergelijk nieuws kan de ontwikkeling en acceptatie van de technologie verder stimuleren, iets wat voor de algehele crypto-industrie positieve gevolgen zal hebben.