State Bank of America Street Bank Crypto-vermogensbeheer Bitcoin Crypto Blockchain

State Street, een van de grootste institutionele vermogensbeheerders ter wereld, zegt dat er op dit moment geen vraag is naar crypto-vermogensbeheer.

Echter sprak Jay Biancamano, Managing Director bij State Street, tijdens de American Banker BlockFS-conferentie in New York wel over “grote interesse”.

“Er bestaat geen urgentie bij onze klanten om op dit moment in deze activa-markt te stappen. Wanneer dat ontstaat willen we hen tegemoetkomen”, zei Biancamano.

Hij legde uit:

“Er is veel interesse, maar op dit moment is het nog niet nodig om te handelen. Nog geen van onze klanten heeft een crypto-vermogensbeheerdienst nodig.”

Veel grote instellingen, zoals Fidelity Investments, kondigden aan crypto op te nemen als een beleggingscategorie. Daardoor is er een soort race ontstaan tussen gevestigde bedrijven en crypto-bedrijven.

Coinbase en BitGo zijn nu bijvoorbeeld ook gekwalificeerde vermogensbeheerders. Ondertussen is bekend dat Northern Trust en de Japanse bank Nomura aan een oplossing voor crypto-vermogensbeheer werken.

State Street kon niet worden verleid om antwoord te geven op de vraag of het aan een oplossing werkt. Ook wilde het niet zeggen of het bezig is met overnames van andere bedrijven op dit gebied.

“We volgen de activa van onze klanten”, merkte Biancamano op. “We praten met onze klanten die hierin geïnteresseerd zijn en we houden dit van zeer dichtbij in de gaten. Maar we zijn nog niet van plan om hiervoor een nieuw bedrijf op te zetten. Dat gezegd hebbende, we zijn een blockchain-vriendelijk bedrijf; we zijn erg betrokken.”

Biancamano ging ook kort in op reguleringen rond vermogensbeheeroplossingen voor crypto-assets. Hij zei dat de SEC traditionele providers heeft ingeschakeld om de huidige stand van zaken beter te begrijpen, wat hij “verfrissend” noemde.